Amerika heeft nieuwe bedreiging en dat is bitcoin, aldus Elizabeth Warren

1239 totale weergaven

Anti-crypto senator Elizabeth Warren heeft een volgende tirade losgelaten over bitcoin en crypto. Volgens haar vormt de crypto-industrie een nieuwe bedreiging voor Amerika. Die uitspraken komen daags na die van JPMorgan CEO Jamie Dimon, die de volledige industrie zou afsluiten als hij het voor het zeggen zou hebben.

Terrorismefinanciering en drugshandel

Volgens Warren wordt crypto gebruikt voor het financieren van terrorisme en de handel in drugs. Wat ze even vergeet is dat de Amerikaanse dollar nog altijd VERREWEG de grootste facilitator is als het om dit soort zaken gaat.

Zo kreeg JPMorgan door de jaren heen voor ongeveer 39 miljard dollar aan boetes, waarvan recent nog een gigantische voor betrokkenheid bij de grootste cocaïnesmokkel in de geschiedenis. Er werd voor ruim 1 miljard dollar aan cocaïne gesmokkeld op een schip dat eigendom is van een fonds van JPMorgan.

Dat betekent natuurlijk niet dat de bank daar direct iets mee te maken heeft, maar wel dat CEO Jamie Dimon zich heel rustig zou moeten houden als het over dit soort onderwerpen gaat.

De 39 miljard dollar aan boetes, waarvan 35 miljard dollar sinds hij in 2005 CEO van de bank werd, spreken namelijk niet in zijn voordeel.

Altijd hetzelfde verhaal

Het is altijd hetzelfde verhaal als het over bitcoin gaat. Mensen roepen maar wat en komen eigenlijk niet met feiten. Natuurlijk zijn er criminelen die bitcoin gebruiken, maar het grappige is dat het eigenlijk helemaal niet zo slim is om dat te doen.

Waarom niet?

Omdat transacties op de bitcoin blockchain traceerbaar zijn en het praktisch onmogelijk is om bitcoin uit te cashen zonder je identiteit op te geven. Je zou bijvoorbeeld nog met katvangers kunnen werken, maar alles bij elkaar is bitcoin geen ideale keuze voor dit soort dingen.

Het ondoorzichtige traditionele financiële systeem bewijst zich daar sinds jaar en dag nog altijd als de beste keuze voor.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....