Amerika pakt Pakistaans bedrijf aan die bitcoin verdiende met vervalsing

1070 totale weergaven

De Amerikaanse verkiezingen van 2020 zijn al meer dan vijf maanden geleden, maar de rechtszaken lopen nog steeds. De US Treasury Department’s Office of Foreign Assets Control (OFAC), die verantwoordelijk zijn voor het uitdragen van economische sancties, gaan actie ondernemen tegen 16 groepen en 16 mensen die de integriteit van de verkiezingen ondermijnd hebben.

President Biden heeft ook een besluit uitgevaardigd waarin hij de vermeende Russische inmenging in de verkiezingen een nationale noodsituatie noemt. Een deel van de 32 groepen en individuen hebben cryptocurrency’s gebruikt om hun activiteiten te financieren, zo meldt Decrypt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Secondeye verkocht vervalste KYC documentatie

Het Pakistaanse Secondeye Solutions is de grootste vis in het onderzoek. Het bedrijf ontving in totaal 31,000 transacties in verschillende cryptocurrency’s die momenteel meer dan $2,5 miljoen waard zijn.

Secondeye Solutions maakte digitale vervalste identificatiedocumenten die met name ingezet kunnen worden om foto- of video-gebaseerde KYC controles te omzeilen.

Voor $30 tot $80 per stuk konden mensen bij het bedrijf terecht om KYC documentatie te kopen die ze konden gebruiken om accounts op social media te maken. Behalve online betaaldiensten als Payoneer, accepteert Secondeye ook betalingen in bitcoin, bitcoin cash, ethereum en litcoin, zo laat on-chain onderzoeker Chainalysis weten.

Website uit de lucht

Volgens Chainalysis heeft Secondeye een bitcoin wallet bij een “grote exchange”. Het ontving ook cryptocurrency’s via “darknet markten, mixers en de wat meer onbekende exchanges.” Afhankelijk van de jurisdictie waar de grote exchange zich in bevindt kan het voor Secondeye weleens lastig worden om de fondsen die het daar heeft te bewegen.

Een woordvoerder van Secondeye was niet bereikbaar voor commentaar en ook de website lijkt uit de lucht. Het enige wat er momenteel nog op staat is: “WE NEMEN MOMENTEEL GEEN NIEUWE ORDERS MEER AAN.”

De Amerikanen verdenken de Russen ervan partijen als Secondeye te gebruiken om grote troll farms op te zetten op social media en daarmee de verkiezingen te beïnvloeden. Oorlogsvoering verplaatst zich steeds meer naar het digitale domein.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
AmerikaRusland

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....