Amerikaanse politie sluit veiling van $40 miljoen aan Bitcoin (BTC)

De United States Marshals Service (USMS) heeft de veiling van 4.041 bitcoin (BTC) gesloten. De Amerikaanse politie neemt regelmatig BTC in beslag tijdens processen tegen verschillende soorten criminelen.

Bitcoin veiling

Elke geïnteresseerde partij kon zich aanmelden voor de veiling. Deelnemers moesten wel $200.000 borg betalen. Ook was er goedkeuring nodig van de USMS om mee te doen, ze willen immers niet dat de BTC in ‘verkeerde’ handen komt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het inbeslaggenomen geld werd in verschillende blokken verkocht. De gelukkige winnaars hebben inmiddels te horen gekregen dat ze de veiling gewonnen hebben.

Amerika loopt miljarden mis

De Amerikaanse politie verkocht al 185.000 Bitcoin (BTC) tijdens veilingen. De huidige koers van bitcoin ligt boven de $10.000. De meeste BTC zijn echter ver onder deze prijs verkocht door de Amerikaanse autoriteiten.

Volgens de tracker van bitcoiner Jameson Lopp liepen zij al $1.7 miljard mis door de bitcoin niet vast te houden. Het is achteraf makkelijk praten, maar het is een leuke statistiek.

Amerikaanse politie sluit veiling van $40 miljoen aan Bitcoin (BTC)

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...