De Amerikaanse Senaat heeft er een Bitcoin (BTC) supporter bij

Het is nog onduidelijk wie de algemene Amerikaanse verkiezingen heeft gewonnen, maar een aantal andere plaatsen in de politiek zijn inmiddels wel vergeven. Naast de keuze voor een presidentskandidaat konden Amerikanen ook stemmen voor tal van andere politieke posities.

Cynthia Lummis heeft voor de Republikeinse partij een plekje in de senaat bemachtigd. Goed nieuws voor bitcoin (BTC) en haar staat Wyoming, want de politica wil de bitcoin industrie beschermen en helpen waar dat kan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin Senator

Lummis staat bekend als vervente bitcoiner. Naar eigen zeggen kocht ze haar eerste bitcoin al in 2013. Ze was ook actief in het Amerikaans congres. In haar tijd als congreslid raakte ze overtuigd van bitcoin: ”Ik was verbaasd hoe innovatief bitcoin is met een gedecentraliseerde gedeelde database en een vaste oplage. Je weet dat er maar 21 miljoen BTC komen, dat maakt het een aantrekkelijk spaarmiddel.”

Dat laatste punt is van belang omdat volgens Lummis de status van de Amerikaanse dollar als wereldreservemunt onder druk staat.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Cynthia Lummis”]”Bitcoin is voor mij een grote belofte. Het kan zich opwerken naar een legitieme alternatieve manier om waarde op te slaan tegenover de dollar. Dat geldt op institutioneel niveau én op persoonlijk niveau. Dat moeten we op zijn minst erkennen in onze gesprekken over de economische toekomst van ons land.”[/penci_blockquote]

Joe Weisenthal van Bloomberg heeft een leuke bijnaam voor Lummis: de Bitcoin Senator.

Wyoming en BTC

Caitling Long, oprichter van de Avanti Bank, is in haar nopjes met de overwinning van haar staatsgenoot. In een tweet laat zij weten dat Lummis publiekelijk heeft toegezegd dat ze de bitcoin bedrijven wil helpen tegen inmenging van de landelijke politiek.

Long is een Wall Street-veteraan die druk bezig is met bitcoin en aanverwante diensten. Met Avanti Bank wil Long de rol van verbinder spelen. Bitcoin bedrijven en andere geïnteresseerde partijen kunnen van hun diensten gebruikmaken.

Lummis heeft ook familiebanden in deze indsutrie. Haar dochter is getrouwd met Will Cole, hij is betrokken bij Unchained Capital en voormalig vice-directeur van Stack Overflow.

Niet alleen banken kunnen aan de slag met bitcoin in de staat Wyoming. Ook verzekeraars mogen bitcoin diensten aanbieden.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...