Amerikaans financieel stimuleringspakket is code voor ‘Koop Bitcoin’, aldus Winklevoss

Tyler Winklevoss roept iedereen op om goed te kijken naar bitcoin (BTC) als Amerikanen weer een stimuleringspakket krijgen. In de praktijk zal bij zo’n pakket weer meer geld worden gecreëerd en uitgestrooid over de Amerikaanse bevolking. Dat betekent meer dollars in de markt, en dus inflatie.

Deze stimuleringspakketten zijn voor sommige Amerikanen broodnodig, maar als je het geld niet nodig hebt dan kan het interessant zijn om naar investeringen als bitcoin te kijken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin

Het hoofd van de Amerikaanse centrale bank, Jerome Powell, geeft aan dat de huidige situatie in Amerika vraagt om veel actie vanuit ‘zijn’ bank. Winklevoss ziet in deze woorden een verborgen boodschap: het is code voor ‘koop bitcoin’.

Makkelijk praten

Het is overigens wel makkelijk praten voor een miljardair met een eigen bitcoin beurs. Veel mensen in Amerika zullen hun dollars hard nodig hebben om te leven. Voor de groep mensen die de stimulus niet direct nodig hebben is bitcoin mogelijk een interessante optie.

Powell voorspelt dat de financiële markten en de economie als geheel zullen profiteren van de toekomstige stimuleringspakketten: ”Ik denk dat we een sterk herstel kunnen krijgen als we fiscale steun krijgen als dat nodig is.”

De afgelopen dagen doet de prijs van bitcoin het al goed, ook zonder mogelijke stimuleringspakketten van uit Amerika. Meer dollars in de markt is misschien niet goed voor spaarders in dollars, maar voor bitcoin en andere markten is het mogelijk een (tijdelijk) goede stimulans.

‘Bitcoin gaat naar $500.000’

Tyler en zijn broer Cameron hebben groots vertrouwen in BTC. Hun bitcoin beurs Gemini heeft natuurlijk baat bij een goede bitcoin prijs, en ook privé hebben zij gezamenlijk veel bitcoin.

Volgens Tyler en Cameron Winklevoss gaat bitcoin richting een prijs van $500.000 door het monetaire beleid van onder andere Amerika. De centrale bank van de VS heeft aangegeven het beleid rondom inflatie te versoepelen.

De Winklevoss zijn niet vies van wat mooie toekomstbeelden als het gaat om bitcoin. In een blogpost lichten ze hun voorspelling verder toe.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...