Amerikaanse bankier overweegt bitcoin als betaalmiddel

Amerikaanse bankier overweegt bitcoin als betaalmiddel

Zakenbankier LionTree uit New York overweegt cryptomunten te accepteren voor zijn financiële dienstverlening.

Dat laat de CEO Ayreh Bourkoff weten in een terugblik op 2021.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

LionTree is een Amerikaanse zakelijk bankier met bedrijven uit de tech - en telecomsector als klant. Ze helpen bedrijven bij fusies en overnames, beursgangen of andere financieringsrondes.

Ze zijn ook eigenaar van het heeft mediabedrijf Kindred Media.

In de ogen van de CEO zijn cryptocurrency's in een volgende fase van volwassenwording en wordt er een nieuwe economie mee ontwikkeld. Het noopt ook overheden om deze financiële markten op een andere manier te reguleren. Ook eisen bedrijven en burgers steeds meer transparantie van overheden die een monopolie hebben op de creatie van fiat geld.

Daarover zegt Bourkoff:

“Wereldwijd zullen landen regulering en innovatie in evenwicht moeten houden om de volgende generatie ondernemers te behouden en aan te trekken. Dat druist in tegen hun drang naar controle door middel van gecentraliseerde valuta.”

Lees meer over:
Bitcoin betaalmiddel Amerika

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties