Amerikaanse autoriteiten willen Changpeng Zhao gevangen nemen

De Amerikaanse overheid is bang dat Changpeng “CZ” Zhao het land ontvlucht en willen hem om die reden gevangen nemen. In een verzoek van 22 november aan een federale rechter, verzoeken de autoriteiten om een herziening van de beslissing dat Zhao terug naar huis zou mogen in de Verenigde Arabische Emiraten onder een borgtocht van 175 miljoen dollar.

Het is de bedoeling dat hij na die borgtocht in februari 2024 terugkomt voor zijn strafzitten, maar de Amerikaanse autoriteiten hebben weinig vertrouwen in de terugkeer van CZ.

‘Onacceptabel vluchtrisico’

In het verzoek spreken de autoriteiten zelfs van een “onacceptabel vluchtrisico” voor de voormalige CEO van Binance. Zou hij dan toch nog een gigantische straf tegemoet kunnen zien in de Verenigde Staten?

Bij het verzoek zat ook een bijgevoegde brief waarin de openbare aanklagers zeggen dat, mocht Zhao besluiten niet terug te keren naar Amerika, dat ze zijn terugkomst niet zouden kunnen verzekeren.

In de brief wijzen de autoriteiten ook op de banden en status van Zhao in de Verenigde Arabische Emiraten. Het gebrek aan uitleveringsverdragen tussen Amerika en het land maken het volgens de autoriteiten lastig om hem daar vandaan te halen.

“Hij heeft drie jonge kinderen een een partner in de VAE; zodra hij daar is met het vooruitzicht op 18 maanden gevangenisstraf in de Verenigde Staten als hij terugkomt, dan zou hij ervoor kunnen kiezen om daar te blijven”, aldus de autoriteiten.

Wat heeft CZ gedaan?

Recentelijk bekende Changpeng Zhao dat hij er niet in slaagde om een effectief anti-witwas beleid te voeren met Binance. Als onderdeel van de overeenkomst die hij sloot met de autoriteiten moest hij aftreden als CEO van het beursplatform en een boete van 50 miljoen dollar betalen.

Enkele experts binnen de crypto-wereld lijken het vreemd genoeg als een positieve ontwikkeling voor de industrie te zien dat de Amerikaanse overheid een schikking trof met Binance.

De bitcoin koers is er in ieder geval amper tot niet door getroffen. Sterker nog, vandaag staat de koers alweer op een mooie plus en tikt bitcoin binnen op het niveau van 37.350 dollar.

Kunnen de bulls vandaag de aanval openen op de 38.000 dollar?

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....