Amerika zoekt slachtoffers van Bitcoin beurs CoinGather na ‘scam’

985 totale weergaven

De Amerikaanse Justitie is op zoek naar klanten van de voormalige Bitcoin beurs CoinGather. De FBI heeft in maart 2018 beslag gelegd op de exchange, zo meldt Cointelegraph.

Bitcoin beurs CoinGather

In november 2017, vlak voor de all-time-high van de Bitcoin koers, is de beurs abrupt uit de lucht gehaald. Destijds gingen er al geruchten dat er sprake was van een exit-scam.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De Amerikaanse overheid is op zoek naar voormalige klanten van deze obscure beurs en wil nieuwe informatie.

Justitie heeft arrestatiebevel uitgevaardigd naar de bedrijfsserver, waarop een onbekende hoeveelheid cryptovaluta staat. Het gaat om precies te zijn om de Dell PowerEdge Server met serienummer JNFHSW1.

Het is onbekend welke hoeveelheid aan crypto er op de server is opgeslagen. Maar voormalige klanten hebben 35 dagen de tijd om zich aan te melden bij de overheid.

CoinGather

CoinGather was een relatief kleine beurs met slechts 100.000 dollar aan handelsvolume in 2017, zo blijkt uit een bericht van Bitcoin.com destijds.

Op de sociale media Reddit en Bitcointalk was er veel scepsis te bespeuren na het abrupte einde van het handelsplatform. Gedupeerde beleggers dachten de eigenaar van de beurs te hebben opgespoord en meldden dit aan de federale politiedienst FBI.

Op 15 maart 2018 heeft de FBI de website in beslag genomen, waarbij ook de ‘hot’ wallet van de beurs in beslag is genomen voor ander onderzoek.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...