Dit bedrijf verdiende 800.000 dollar met Bitcoin mining in drie maanden

Het Amerikaanse Marathon rapporteert recordomzet uit Bitcoin mining. Het bedrijf dat in Las Vegas gevestigd is heeft het afgelopen kwartaal voor meer dan $800 duizend aan omzet gehaald uit bitcoin-mining.

Dat is een groei van 160% ten opzichte van dezelfde periode precies een jaar geleden. Een interessante trend. Zeker in het verlengde van de trend dat dominantie van China op het gebied van mining lijkt af te nemen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Marathon: vol in bitcoin mining

Marathon is zeker ook niet klaar met groeien, want het blijft investeren in bitcoin. Sinds mei heeft het bedrijf meer dan $72 miljoen geïnvesteerd ter uitbreiding van de mining-operaties. Hoeveel hash power het bedrijf nu precies heeft is onduidelijk.

Maar dat het serieuze vormen begint aan te nemen is wél duidelijk. In het derde kwartaal van 2020 kocht het bedrijf alleen al meer dan 20 duizend nieuwe ASICs.

Daarnaast heeft Marathon meer bitcoin in bezit dan ooit. De totale waarde van alle bitcoin die het bedrijf in bezit heeft is sinds het vorige kwartaal maal vier gegaan. Aan het einde van Q3 had Marathon voor $450.000 aan bitcoin op de balans staan.

Op dat moment stond de koers van bitcoin op $10.600. De huidige waarde van de bitcoin-voorraad van het bedrijf zal dus iets hoger liggen.

Marathon hoeft niet alles meer te verkopen

Om de rekeningen te kunnen betalen was Marathon voorheen nog gedwongen om alle geminede bitcoin meteen te verkopen. Dat is nu niet meer het geval.

Een woordvoerder van het bedrijf heeft aan CoinDesk laten weten dat het bedrijf nu gezond genoeg is om ook bitcoin op de balans te houden. In plaats van alles meteen te verkopen is het bedrijf nu ook aan het hodlen.

Hoewel Marathon nog niet voldoende bitcoin heeft om in de lijst opgenomen te worden, komt het in een mooi rijtje van bedrijven terecht. Ondanks een nettoverlies van bijna $2 miljoen in het afgelopen kwartaal ziet de toekomst er rooskleurig uit voor het bedrijf.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....