Amerikaanse senator Cynthia Lummis: bitcoin is belangrijke asset voor lange termijn

De vers verkozen Amerikaanse senator Cynthia Lummis is al sinds 2013 een hodler en vastberaden om bitcoin op de kaart te zetten in de Amerikaanse politiek. De ambitieuze politica lijkt klaar om geschiedenis te gaan schrijven.

Lummis werd senator in de staat Wyoming nadat ze de democraat Mike Enzi versloeg. Ze heeft een rijke politieke carrière gehad, maar weinig mensen zijn op de hoogte van haar bitcoin verleden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Senator Cynthia Lummis steekt liefde voor bitcoin niet onder stoelen of banken

Dat Lummis niet bang is om haar voorkeur voor bitcoin uit te spreken is duidelijk. In één van haar eerste interviews als senator bracht ze bitcoin meteen ter sprake.

"Ik hoop bitcoin nationaal op de kaart te zetten." Lummis is voormalig schatbewaarder van de staat Wyoming en weet hoe het is om staatskapitaal te beheren. "Ik was altijd op zoek naar een goede store of value en bitcoin is daar het perfecte antwoord op."

Lummis gaat in het interview verder door de voordelen van bitcoin ten opzichte van de dollar op te noemen. "Onze valuta daalt in waarde door inflatie, bitcoin niet. Er komen 21 miljoen bitcoin in omloop en daarna is het op."

Sinds 2013 is bitcoin een vast onderdeel van haar portfolio. Ze vergelijkt de digitale asset met goud, wat ook een ideaal middel is om je koopkracht te bewaren.

Bitcoin doet het goed als store of value

De woorden van Lummis worden onderschreven door de prestaties van bitcoin dit jaar. In 2020 heeft bitcoin het een stuk beter gedaan dan goud en ook aandelen blijven ver achter bij de prestaties van de digitale munt.

Tijdens haar campagne heeft Lummis zich meerdere keren uitgesproken over het monetair beleid van de Verenigde Staten. Volgens haar heeft het land behoefte aan oplossing die niet tot inflatie leiden.

Het lijkt erop dat bitcoin er met de Amerikaanse senator Cynthia Lummis een krachtige stem bij heeft gekregen in de politiek. Hoe gaaf om te zien dat we van een munt voor criminelen verschuiven naar een manier om de koopkracht van de bevolking te beschermen.

De prijs in euro:

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....