Amerikaanse senator spreekt zich uit tegen SEC en kiest partij voor Coinbase

In een recente ontwikkeling rond de zaak tussen Coinbase en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft Senator Cynthia Lummis een opvallende stap genomen. Zij heeft een Amicus Brief ingediend, een juridisch document waarmee onafhankelijke partijen hun visie op een zaak kunnen geven, ondanks dat ze er niet direct bij betrokken zijn.

De term "Amicus" is Latijns voor "vriend", wat suggereert dat Senator Lummis optreedt als een soort 'vriend van de rechtbank'. Ze biedt met haar inzending een aanvullend perspectief dat de rechtbank kan helpen bij het nemen van een geïnformeerde beslissing.

Hoewel Senator Lummis geen directe partij is in het geschil, heeft ze met het indienen van deze Amicus Brief besloten haar steun voor Coinbase publiekelijk te uiten. In het document legt ze de nadruk op het cruciale belang van passende regulering voor deze industrie. Tegelijkertijd uit ze haar zorgen over de huidige aanpak van de SEC en de mogelijke gevolgen daarvan voor de gehele crypto-industrie.

Een opmerkelijk aspect van haar brief was haar stelling dat de SEC, door de huidige aanpak, de grenzen van haar bevoegdheid overschrijdt. Ze suggereerde dat het agentschap probeert "wetgeving door handhaving" uit te voeren, een aanpak die volgens haar zowel de intenties van het Congres als de scheiding der machten in gevaar brengt.

Nu de inzending van de Amicus Brief officieel is, wachten insiders en belanghebbenden in de industrie gespannen af hoe de rechtbank deze nieuwe informatie zal wegen in haar uiteindelijke besluitvorming rond de zaak Coinbase versus SEC.

In een recente Twitter-discussie maakte Marisa Tashman, de hoofdjurist van de Blockchain Association, haar standpunt duidelijk omtrent de houding van de SEC. Ze versterkte de woorden van Lummis door te stellen: “de regulerende bevoegdheid van de SEC beperkt zich tot wat het Congres heeft vastgelegd.” Ze wees op de gevaren van de huidige koers die de SEC volgt:

“De interpretatie van de SEC dreigt veel tokens te omvatten die geen effect zijn- dit kan toch niet zijn wat het Congres voor ogen had toen ze de SEC de bevoegdheid gaven over effecten?”

“Volgens de SEC vallen bijna alle digitale activa op de secundaire markt onder de federale effectenwetten als investeringscontracten. Echter, deze deals kennen geen aanhoudende contractuele afspraken. De visie van de SEC slaat de plank mis,” concludeerde ze.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuwsSEC

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...