Analist: Bitcoin staat op een cruciaal kruispunt

Bitcoin

De pseudonieme analist HoneyBadger claimt dat handelaren die bitcoin kopen met een hefboom voorzichtig te werk moeten gaan. Bitcoin gaat volgens HoneyBadger richting een “cruciaal kruispunt” waarop de koers beide kanten op kan springen. “De markt zat in de makkelijke modus, maar nu is er duidelijk teveel leverage en marktmakers bespelen de emoties van de markt”, aldus HoneyBadger.

Symmetrische driehoek voor bitcoin

Na zijn waarschuwingen voor hefboom-handelaren gaat HoneyBadger over op een stukje technische analyse. Hierbij wijst de analist op een symmetrische driehoek, wat normaal gesproken een neutraal patroon is. Het gaat namelijk niet om een stijgende (bullish) of dalende (bearish) driehoek.

Momenteel zien we dat de bitcoin koers iets boven de driehoek beweegt, wat voor veel investeerders een reden kan zijn om in te stappen. Als bitcoin zich boven de driehoek weet te manifesteren en deze lijnen kan omzetten in steunpunten, dan is dat een goed teken voor de koers.

https://x.com/Rewkang/status/1778505879656280435

Mechanism Capital mede-oprichter Andrew Kang is optimistisch. Hij gelooft dat de opwaartse trend zal doorzetten in een nieuwe all-time high na de halving van 20 april. “Ik verwacht een bitcoin koers van 80.000 dollar in mei”, aldus Kang op Twitter.

Bitcoin in de plus

Op dit moment is bitcoin erin geslaagd om weer boven het niveau van 71.000 dollar te klimmen. Daarmee staat de munt met 0,64 procent in de plus ten opzichte van 24 uur geleden.

Over de gehele week gemeten staat bitcoin zelfs met 5,15 procent in het groen. Goldbug Peter Schiff is er echter van overtuigd dat de opleving van bitcoin van korte duur is.

Hij claimt dat er “veel teveel” handelaren zijn met longposities op bitcoin die teveel geloven dat ze niet kunnen verliezen.

“De markten werken zelden zoals speculanten dat verwachten. Vaak eindigt dat in een grote teleurstelling voor deze investeerders”, aldus een pessimistische Schiff. Hij roept echter al ongeveer 10 jaar dat mensen bitcoin moeten verkopen en zit er al 10 jaar lang naast.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....