Analist Jason Pizzino voorspelt stijging bitcoin koers van 60 procent

De populaire handelaar en analist Jason Pizzino is hoopvol over een grotere rally voor bitcoin als de digitale munt het momentum kan vasthouden. Hoewel hij waarschuwt dat bitcoin “bergen te verzetten heeft”, vertelt hij zijn 267.000 YouTube-abonnees dat bitcoin met 64 procent kan stijgen vanaf het huidige koersniveau als bepaalde cruciale hordes worden overwonnen.

48.000 en 52.000 dollar op komst?

Als het bitcoin lukt om boven de 32.800 en 34.500 dollar uit te stijgen, dan ziet Jason Pizzino een kans dat we doorpakken naar koers als 48.000 en 52.000 dollar. Op dit moment lijkt dat ver weg, maar niet lang geleden stond de bitcoin koers nog op 69.000 dollar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“Het 50 procent Fibonacci-niveau ligt net boven de 32.700 dollar, dus laten we dat afronden naar 32.800 dollar. Dat is het eerste niveau dat we moeten aantikken. Het volgende interessante koersniveau komen we tegen op 34.500 dollar”, aldus de analist op YouTube.

De derde grote weerstand op de weg naar boven ligt volgens Pizzino op 38.000 dollar. De drie niveaus die we moeten doorbreken om weer flink de lucht in te gaan zijn dus de 32.800 dollar, de 34.500 dollar en de 38.000 dollar. Zo is de visie van Jason Pizzino.

Het blijft technische analyse

We moeten echter niet vergeten dat het technische analyse blijft en Pizzino werkt met bepaalde scenario’s die hij een kans toedicht om werkelijkheid te worden. De bitcoin koers is echter van zoveel verschillende factoren afhankelijk, dat het lastig is om volledig op dit soort analyses te varen.

Er zijn mensen die het doen, maar het blijft een beetje gokken. Zeker met het macro-economische klimaat dat momenteel niet in het voordeel van bitcoin is, zijn er ook een hoop analisten die Pizzino op fundamentele gronden zouden tegenspreken.

Het is dan ook belangrijk om voor jezelf te bepalen wat je belangrijk vindt. De meeste bitcoin maximalisten zullen nog altijd opteren voor de welbekende DCA-strategie. Niet de markt proberen te timen, maar rustig blijven kopen en geduld houden. Ook daarvoor moet je natuurlijk een groot geloof in bitcoin hebben.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....