Analist onder vuur na verspreiden van misinformatie over Ethereum

690 totale weergaven

Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas ligt onder vuur, nadat hij volgens de gemeenschap misinformatie verspreidde over Ethereum. Balchunas deelde een stuk tekst uit een bitcoin-boek, waarin staat dat Amazon het vermogen zou hebben om eigenhandig Ethereum af te sluiten. Dat zijn uitspraken die logischerwijs slecht vallen binnen de Ethereum-gemeenschap.

Inmiddels heeft Balchunas de tweet in kwestie alweer verwijderd.

Ethereum is niet hetzelfde als Bitcoin

Op 7 oktober deelde Balchunas een stuk tekst uit het boek Bitcoin: Beginner’s Guide van Benjamin Hart, waarin de auteur schrijft dat Ethereum het risico loopt uitgezet te worden door Amazon.

Zijn conclusie? Ethereum is “gewoon niet hetzelfde en niet zo veilig” als Bitcoin. Volgens de auteur zou de Amerikaanse overheid een einde kunnen maken aan Ethereum door Amazon Web Services (AWS) te bevelen zijn clouddiensten te stoppen.

Volgens Ethernodes maken 28,4% van alle Ethereum-nodes gebruik van AWS als hosting-provider. Maar dat is natuurlijk niet voldoende om het volledige netwerk af te sluiten.

Amazon, Vitalik Buterin

Een andere claim was dat een vijandige staat of terroristische organisatie Ethereum-oprichter Vitalik Buterin zou kunnen ontvoeren en hem dwingen om “alle Ether die ze willen” over te dragen.

Harde kritiek op Eric Balchunas

Ethereum-influencer Anthony Sassano reageerde op de verwijderde post van Balchunas met: “dit is absolute en klinklare misinformatie en vooral complete propaganda.”

“Je zou je moeten schamen voor het delen van deze informatie (en je hebt het alleen verwijderd omdat je niet wilde dealen met mensen die erop reageren)”, aldus de woedende reactie van Sassano.

Consensys productmanager Jimmy Ragosa noemt het door Balchunas gedeelde stuk “de meest met propaganda doorsijpelde paragraaf uit de geschiedenis.”

Het is lang geleden dat we dergelijke clashes zagen tussen de gemeenschappen van Bitcoin en Ethereum. Dat leek vooral in 2017 en 2021 een thema. Maar met de instroom van nieuwe mensen komen dergelijke discussies dus ook weer terug.

De waarheid is waarschijnlijk dat Bitcoin en Ethereum niet zoveel met elkaar te maken hebben. Bitcoin is een digitale store of value, terwijl Ethereum gebouwd is voor decentrale applicaties.

Het een hoeft het ander niet uit te sluiten.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....