Analist over Bitcoin en Ether ETF’s: ‘SEC Kan Wettelijk Geen ETH Futures ETF’s Goedkeuren Zonder Ook Spot ETF Toe te Staan’

2069 totale weergaven

De strijd om bitcoin en financiële producten hier omheen is nog altijd in volle gang. Verschillende partijen willen in de Veregenigde Staten een zogenoemde bitcoin spot ETF starten. Een fonds gedekt door bitcoin.

Dit jaar heeft BlackRock, een van de grootste vermogensbeheerders ter wereld, ook een aanvraag ingediend voor de goedkeuring van een spot Ethereum (ETH) exchange-traded fund (ETF). Deze stap volgt op een overtuigend juridisch argument dat is gepresenteerd in een document dat is ingediend bij de NASDAQ.

Volgens Scott Johnsson, financieel advocaat, is het argument van BlackRock voor de goedkeuring van een spot ETH ETF bijzonder overtuigend. Het argument is gebaseerd op een recente overwinning van Grayscale in het DC Circuit, waarin werd gesteld dat de Securities and Exchange Commission (SEC) niet rechtmatig ETH futures ETF’s kan goedkeuren zonder ook een spot ETH ETF goed te keuren.

In het 19b-4 verzoek, dat gedetailleerd is beschreven in het document op de NASDAQ-website, richt BlackRock zich op twee belangrijke punten: de discussie over de ’40 Act/’33 Act en de analyse van de ‘significant markets test’. Deze argumenten kunnen van cruciaal belang zijn voor de toekomstige regelgeving en acceptatie van cryptocurrency-gerelateerde beleggingsproducten.

De ’40 Act/’33 Act discussie betreft de regelgevende kaders die van toepassing zijn op beleggingsfondsen en effecten, terwijl de ‘significant markets test’ analyseert in hoeverre de onderliggende markten voor een bepaald product significant en betrouwbaar genoeg zijn om een ETF te ondersteunen.

Deze stap van BlackRock kan een belangrijk keerpunt betekenen in de manier waarop digitale activa worden bekeken en gereguleerd binnen de financiële wereld. Als de SEC het verzoek goedkeurt, zou dit niet alleen een grote stap voorwaarts zijn voor Ethereum, maar ook voor de bredere acceptatie van cryptocurrencies als legitieme en gereguleerde financiële instrumenten.

Beleggers en crypto-enthousiastelingen volgen deze ontwikkeling nauwlettend, aangezien een goedkeuring de deur zou kunnen openen voor verdere institutionele acceptatie van cryptocurrencies. Dit zou op zijn beurt weer kunnen leiden tot meer stabiliteit en groei in de cryptomarkten.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsETFEthereum

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...