Bekende crypto analist verwacht SOL koers daling ondanks meme crypto trend – waarom zakt Solana?

solana koers verwachting

Ondanks de hype rondom meme cryptocurrencies en de sterke positie van Solana (SOL) in dat ecosysteem, voorspelt een legendarische analist een daling van de koers.

Solana, de blockchain die de weg vrij maakt voor smart contracts en Web3-toepassingen, heeft miljoenen investeerders aangetrokken gezien de indrukwekkende Total Value Locked (TVL) van $ 4,3 miljard.

Echter, ondanks een robuuste TVL en een prominente positie binnen de cryptomarkt, kampt Solana met netwerkuitdagingen die zijn koers negatief beïnvloeden. In dit artikel duiken we dieper in de voorspellingen van de analist en bekijken we de redenen achter de afnemende koers van Solana.

Solana-netwerk: Innovatie en uitdagingen in de Web3-industrie

Het Solana (SOL)-netwerk, een top layer-one (L1) blockchain die concurreert met Ethereum (ETH) om smart contracts te democratiseren, is de afgelopen maanden een hot topic geweest. Aan de ene kant wordt het Solana-netwerk geprezen voor het aan boord brengen van miljoenen investeerders in de Web3-industrie via zijn meme munten en gedecentraliseerde financiële (DeFi) platformen.

Als het vijfde grootste digitale activum, heeft het Solana-netwerk meer dan $ 4,3 miljard in Total Value Locked (TVL) en meer dan $ 3 miljard in marktkapitalisatie van stablecoins.

Aan de andere kant is het Solana-ecosysteem bekritiseerd omdat het geen goed voorbeeld geeft te midden van de aanhoudende positieve stemming in de cryptomarkt. Naast netwerkuitvallen kampt het Solana-netwerk met netwerkcongestie, wat resulteert in een hoog percentage niet-verwerkte transacties. Dit zorgt ook voor een verhoogde activiteit van de bears op de koers van Solana. Zo heeft de Solana prijs de afgelopen 7 dagen een daling gezien van 6,97% naar $ 173,78. Dit staat in tegenstelling tot Bitcoin die met 6,96% is gestegen.

Opmerkelijk is dat het Solana-netwerk een verhoogde on-chain activiteit heeft geregistreerd vanwege zijn meme munten, die een totale waardering van ongeveer $ 7,69 miljard hebben. Enkele van de top Solana-gebaseerde meme munten zijn dogwifhat (WIF) en Bonk (BONK), onder vele anderen.

Peter Brandt voorspelt correctie voor Solana

Volgens een prijsanalyse van Solana door veteraan handelaar Peter Brandt, heeft de altcoin een lokaal hoogtepunt bereikt en zal waarschijnlijk vast komen te zitten in een correctie van meerdere weken. Met de prijs van Solana die woensdag tijdens de vroege New York sessie onder een cruciaal steunniveau van ongeveer $ 171 zakte, waarschuwde Brandt handelaren om voorzichtig te werk te gaan om gedwongen liquidatie te voorkomen.

Ondanks dat Solana achterblijft op de lopende rally van goud en zilver, blijft Brandt extreem bullish op de Bitcoin prijs en de altcoin-industrie. Desalniettemin, als Solana de komende dagen boven de $ 183 sluit; hierdoor de korte-termijn zwakte van de altcoin ongeldig wortdt verklaart, is Brandt weer bullish op de coin.

Terwijl memecoins op Solana al hard zijn gestegen, lijkt hun succes nu het maximale potentieel wel bereikt te hebben. Hier bovenop, ligt Solana zelf er ook niet al te goed bij en is het dus verstandig om te kijken naar andere kansen binnen de markt. Deze munten die nog onder de radar vliegen, hebben het potentieel hebben om vergelijkbare, zo niet grotere, rendementen te realiseren.

Dogeverse (DOGEVERSE)

Als het eerste Doge-token met meerdere ketens transformeert Dogeverse de crypto-industrie door de bekende Dogecoin te verbinden met andere blockchains zoals Ethereum, Polygon, BNB, Solana, Base en Avalanche. Dit frisse en onderscheidende idee biedt een groot aanpassingsvermogen aan Dogecoin, dat op zijn beurt op grote schaal kan worden toegepast voor verschillende groepen mensen en voor talloze doeleinden op meerdere platforms.

De presale van de Dogeverse is net begonnen en heeft ongeveer $ 1,7 miljoen opgebracht. Het is voor beleggers mogelijk om vroeg in te stappen tegen een lagere prijs. In deze fase, met 30 miljard tokens beschikbaar gesteld van de in totaal 200 miljard, zullen er geweldige kansen ontstaan ​​voor al die pioniers die snel genoeg zijn.

https://twitter.com/The_DogeVerse/status/1778347311384457369

Wat de investeringsmogelijkheden betreft, is er ook een keuze om in Dogeverse te investeren, waarbij 10% van de gehele hoeveelheid gereserveerd is voor stakingsstimulansen. Dit biedt een aantrekkelijk passief inkomen, ondersteund door een robuust systeem dat de participatie in het ecosysteem beloont.

De ontwikkeling van Dogeverse wordt gefinancierd door een strategische toewijzing van tokens voor projectontwikkeling, liquiditeit op exchanges, marketinginitiatieven en ecosysteemuitbreiding. Geïnteresseerden kunnen de DOGEVERSE token verkrijgen door ETH, USDT, BNB, of MATIC te ruilen, waardoor een naadloze integratie met bestaande cryptoportefeuilles wordt gegarandeerd.

Slothana (SLOTH)

Slothana, een nieuwe meme-munt die net is gelanceerd op de Solana-blockchain, kan op veel aandacht rekenen gezien het recente succes van diverse tokenlanceringen op dit platform.

Wat Slothana onderscheidt van andere meme-coins, is de afwezigheid van een traditionele presale of een directe beursgang. In plaats daarvan introduceert het een innovatief airdrop-systeem waarbij SOL-tokenbezitters hun tokens direct naar het wallet-adres van Slothana kunnen sturen, wat het aankoopproces van SLOTH-tokens aanzienlijk vereenvoudigt.

De presale van SLOTH heeft aanzienlijk succes geboekt en heeft in korte tijd al meer dan $ 10 miljoen ingezameld. Dit betekent dat er nog maar een beperkt aantal dagen overblijft voor investeerders om SLOTH-tokens aan te schaffen voordat de presale sluit. Het is belangrijk op te merken dat voor elke SOL die je inruilt, je 10.000 SLOTH-tokens ontvangt, wat neerkomt op een prijs van ongeveer $ 0,0173 per SLOTH-token.

Smog (SMOG)

Een van de voorbeelden van een token dat succesvol was en op de Solana-blockchain draaide, is het Smog-token. Desondanks werd nooit de presale-route gevolgd, en zodra het beschikbaar kwam voor handel, verscheen het op de Jupiter-beurs.

De lancering van deze notering had een onmiddellijke positieve impact, waarbij het token op de eerste dag met 100% steeg. Momenteel, na twee maanden, is het token al meer dan twee keer in waarde gestegen. Na zijn uitstekende prestaties wordt het token nu ook verhandeld op de MEXC-beurs.

https://twitter.com/SMOGToken/status/1775813501153333676

Er was een duidelijke strategie waar het Smog-team enthousiast over was, die gericht was op het creëren van viraliteit en merkbekendheid, en als onderdeel daarvan hadden ze de helft van het tokenaanbod voorverkocht. Ook zal een aanzienlijk deel van de tokens worden gegeven via airdrops, met een verwachte positieve impact op de marktwaarde.

Er zijn drie platforms waar tokens kunnen worden gekocht: Jupiter Exchange, MEXC Exchange of via de officiële website. En er is een beperkte periode waarin beleggers het token met een korting van 10% kunnen kopen.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Door: Rutger Kant

Rutger Kant is een ervaren content specialist met drie jaar ervaring in technologische journalistiek. Als schrijver van cryptobenelux.nl en technische student blinkt Rutger uit in het eenvoudig uitleggen van complexe concepten met betrekking tot cryptocurrencies. Zijn expertise strekt zich u...