Analist voorspelt begin van ‘daadwerkelijke bullrun’ voor bitcoin

11282 totale weergaven

Een populaire analist gelooft dat bitcoin bezig is om het herstel van begin 2020 te kopiëren. Destijds viel de digitale munt met 50% naar beneden vanwege de start van de COVID-19 pandemie, om vervolgens later in het jaar nieuwe koersrecords op de borden te zetten.

Verse bullmarkt voor bitcoin?

Als we de pseudonieme analist The Crypto Dog mogen geloven, dan is er een goede kans dat bitcoin op het punt staat om een nieuwe bullish rally te maken.

“Ik houd er sinds kort een hele positieve blik op de markt op na. Volgens mij lijkt deze crash van 70.000 naar 50.000 dollar op de COVID crash van maart 2020.

De tijd zal het ons leren en ik sta open voor andere scenario’s, maar dit kan weleens het begin van de daadwerkelijke bullrun zijn”, aldus The Crypto Dog.

Ongeveer vier jaar geleden viel bitcoin van 8.000 naar 3.700 dollar in een kwestie van zeven dagen, nadat mensen extreem bang werden over de opkomst van een wereldwijde pandemie. Maar na de ineenstorting duurde het niet lang voordat bitcoin nieuwe all-time highs bereikte.

Volgens The Crypto Dog blijft bitcoin sterk, zolang de koers het niveau van 58.800 dollar kan handhaven.

Turbo Bullish over bitcoin

“Ik denk dat bitcoin nog altijd turbo bullish is als de steun op 58.000 dollar behouden blijft”, aldus de analist.

Image

Op het moment van schrijven handelt bitcoin op ongeveer 61.000 dollar, nadat de koers gisteren plotseling begon te stijgen als gevolg van nieuws over Robert F. Kennedy Jr. die zich terug zou trekken uit de presidentsrace van de Verenigde Staten.

Niet alleen dat, het gerucht gaat namelijk ook dat hij zich achter de campagne van Donald Trump zal scharen. Trump staat sinds kort natuurlijk bekend als iemand die pro-bitcoin is, waardoor de bitcoin koers positief op dit nieuws reageerde.

Wat dat betreft ligt er in ieder geval een interessant fundament voor een vervolg van de bullrun en zijn er voldoende argumenten te vinden voor nieuwe all-time highs. Dat neemt niet weg dat zekerheid natuurlijk een concept is dat niet bestaat in de financiële wereld.

Het blijft mogelijk dat we vanaf hier weer aan kersverse dalingen beginnen.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....