Analist voorspelt: Cardano koers mogelijk naar $3 en hoger

1154 totale weergaven
Analist voorspelt: Cardano koers mogelijk naar $3 en hoger

Sinds de Chang hard fork live is gegaan, heeft Cardano (ADA) een sterke prijsstijging laten zien. Op dit moment staat de ADA koers op $0,383, met een stijging van bijna 10% in de afgelopen zeven dagen. Analist Dan Gambardello voorspelt dat de marktkapitalisatie van Cardano in de toekomst kan stijgen naar een bedrag tussen $250 miljard en $500 miljard, als alles goed verloopt.

Groei als Ethereum onwaarschijnlijk voor Cardano

Voor Cardano om zo’n enorme sprong te maken, moet het dezelfde stappen volgen als Ethereum in eerdere cycli. Maar veel experts denken dat dit niet waarschijnlijk is, omdat Cardano niet dezelfde first-mover advantage heeft als Ethereum. Ethereum heeft een voorsprong omdat het als één van de eerste blockchains werd gelanceerd, terwijl Cardano nu met veel concurrentie te maken heeft.

Gambardello blijft echter positief en zegt dat deze groei mogelijk is als Cardano veel adoptie krijgt en positieve verhalen in de markt weet te vinden.

“Een marktkapitalisatie van $500 miljard is mogelijk, vooral als Cardano de juiste deals sluit en met de juiste verhalen meeloopt. Maar daarom heb ik de marge gezet op $250 miljard tot $500 miljard, omdat het toch wel een grote uitdaging blijft,” aldus Gambardello.

Cardano koers verwachting: is $3 haalbaar?

De koopdruk op Cardano is de laatste tijd flink toegenomen. Dit is te zien aan de Relative Strength Index (RSI), die momenteel op 62 staat. De RSI is de afgelopen maand omhoog gegaan, wat aangeeft dat er steeds meer interesse is in het kopen van ADA. Toch is ADA nog niet overbought, wat betekent dat er nog ruimte is voor verdere groei.

Als we kijken naar de 50-daagse en 100-daagse Exponential Moving Averages (EMA), zien we dat het sentiment op korte en middellange termijn positief is geworden. Het volgende belangrijke doel voor ADA is het doorbreken van de weerstand bij de 200-daagse EMA, die nu op $0,41 ligt. Als de koers dit niveau kan doorbreken, kan dat voor extra koopdruk zorgen en misschien een nieuw recordniveau bereiken.

Ripple Daily Price Analysis

In het verleden heeft Cardano ook sterke stijgingen laten zien na belangrijke gebeurtenissen in de cryptomarkt, zoals de Bitcoin halving in 2020. Na die halving duurde het ongeveer vijf maanden voordat ADA een flinke rally maakte en zijn hoogste punt ooit bereikte. Als ADA dit patroon volgt, zou het binnenkort opnieuw ver kunnen stijgen.

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...