Analisten bij BeInCrypto zijn bearish over Dogecoin

1097 totale weergaven
Dogecoin staat mogelijk aan de vooravond van een bull run

Als we de analisten van BeInCrypto mogen geloven, dan gaat het op dit moment niet goed met Dogecoin. Hoewel de munt over de afgelopen zeven dagen een stijging van 13,19% op de borden wist te zetten, zijn ze bij BeInCrypto wat pessimistisch over de vooruitzichten voor de munt.

Dogecoin holders verkopen hun munten?

Na een behoorlijk slechte junimaand, is Dogecoin volgens de analist van BeInCrypto wat stoom aan het verliezen. “Dit dwingt DOGE holders om hun holdings te verkopen voor een kleine winst, in plaats van vast te houden. Als we naar het aantal actieve adressen kijken op basis van winst, dan valt op dat het aantal investeerders met winsten toeneemt”, aldus BeInCrpyto.

Participatie van deze investeerders zou volgens hen wijzen op signalen van winstneming. “Dat hun dominantie boven de 25% ligt is een bearish signaal. Voor Dogecoin gaat het momenteel om 27% van de actieve adressen die op een virtuele winst staan.”

Wat dit negatieve sentiment verder ondersteunt is de Market Value to Realized Value verhouding (MVRV). De MVRV verhouding meet als het ware de winsten en verliezen van investeerders. Het 30-daagse MVRV van Dogecoin staat op 8,6% wat aangeeft dat er sprake is van winst; wat volgens BeInCrypto weer kan leiden tot verkoopdruk.

Correctie aanstaande voor Dogecoin?

“Historisch gezien corrigeert Dogecoin als de MVRV tussen de 6% en 20% ligt. Dat staat ook wel bekend als de gevarenzone. Wat dat betreft is Dogecoin dus kwetsbaar voor een correctie”, aldus BeInCrypto.

Op dit moment handelt de Dogecoin koers rond de 0,124 dollar en mikt de munt volgens de analisten van BeInCrypto op een uitbraak naar 0,128 dollar. “Technisch gezien zou dit op een potentiële stijging van 74% wijzen. Als we de hiervoor genoemde factoren meenemen, dan gaat dat echter niet gebeuren”, aldus BeInCrypto.

Vanaf het niveau van 0,128 dollar verwachten ze bij BeInCrypto eerder een daling, waarmee Dogecoin potentieel zelfs de koers van 0,116 dollar als steun gaat testen. Als die wordt verloren, dan kan de memecoin afdalen naar 0,105 dollar en zijn alle winsten van de afgelopen week verloren.

Het moge duidelijk zijn: bij BeInCrypto is men op dit moment niet heel bullish over Dogecoin.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....