Analisten voorspellen dat de Bitcoin koers kan zakken naar $63.000

427 totale weergaven
Experts voorspellen: Bitcoin koers kan zakken naar $63,000 |

De Bitcoin koers is de afgelopen week flink gestegen, maar sommige analisten voorspellen dat deze binnenkort kan terugvallen. Justin Bennett, een bekende crypto analist, verwacht dat de koers mogelijk zakt naar ongeveer $63.000. Dit voorspelt hij nadat Bitcoin bijna $69.000 bereikte, de hoogste koers sinds juli.

Waarom de Bitcoin koers kan dalen volgens analisten

Bennett gaf op X aan dat hij niet verbaasd zou zijn als de Bitcoin koers deze week rond $63.000 terechtkomt. Hij ziet tekenen van een patroon genaamd ‘rising wedge’, wat vaak een signaal is voor een daling. Dit wordt ook versterkt door wat hij een ‘bearish divergence’ noemt. Volgens zijn grafiek kan de BTC koers zakken naar ongeveer $63.276.

Source: TradingView

Daarnaast geeft Bennett aan dat de recente koersstijging vooral wordt gedreven door de perpetual market, wat volgens hem geen stabiele basis is voor een blijvende stijging. Hij waarschuwt dat de open interest (OI) nu op hetzelfde niveau staat als in juli, wat de kans op een correctie vergroot.

Niet alleen Bennett ziet een mogelijke daling. Ook CrediBULL Crypto, een andere analist, waarschuwt voor de stijging in open interest. Hij merkte op dat de OI nu hoger is dan vlak voor de vorige koersdaling van $70.000 naar $49.000. Beide analisten denken dat de recente stijging vooral door de derivatenmarkt wordt aangestuurd, wat de kans op een correctie groter maakt.

Sommige analisten blijven positief over BTC koers

Hoewel sommige analisten een daling verwachten, zijn er ook experts die positief blijven. Matt Hougan, CIO van Bitwise, denkt dat de Bitcoin koers voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen een nieuwe all-time high kan bereiken. Ook voorspelt Standard Chartered dat de koers voor 5 november boven de $73.000 kan uitkomen.

CryptoCon, een andere analist, ziet ook kansen voor een nieuwe bull run. Hij gelooft dat de Bitcoin koers niet meer terugzakt naar $40.000, zoals sommigen vrezen. Volgens hem staan we aan het begin van een periode waarin Bitcoin nieuwe ATHs zal bereiken en waarin de hele cryptomarkt sterke groei zal laten zien.

 

Lees meer over:
bitcoin koersbtc koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...