Andrew Left ontkent beschuldigingen van fraude in Citron short-selling zaak

633 totale weergaven

Andrew Left, oprichter van Citron Research, heeft onschuldig bekend op beschuldiging van effectenfraude in een rechtbank in Los Angeles. De aanklacht, ingediend door het Amerikaanse Ministerie van Justitie, beschuldigt Left van het manipuleren van aandelenkoersen voor persoonlijk gewin en het verstrekken van valse informatie aan onderzoekers.

Details van de zaak

In de zaak wordt beweerd dat Left Citron Research gebruikte om oneerlijk voordeel te behalen voor zijn handelsposities, door een misleidende indruk te wekken met openbaar commentaar op aandelen. Aanklagers beweren dat Left zijn posities snel sloot na het uitbrengen van rapporten en profiteerde van de daaruit voortvloeiende koersveranderingen.

De U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) heeft ook een civiele rechtszaak tegen Left aangespannen en beschuldigt hem van het maken van ongeveer $20 miljoen aan illegale handelswinsten.

Gerechtelijke procedures en beperkingen

Left’s advocaat, James Spertus, voerde aan dat de zaak van de overheid niet klopte en dat Left niet verplicht was om zijn handelsplannen bekend te maken. Desondanks legde de rechtbank Left verschillende beperkingen op, waaronder een verbod op financiële transacties van meer dan $100.000 zonder toestemming en de eis om zijn paspoort in te leveren, waardoor hij alleen binnen de VS mag reizen. Left’s rechtszaak staat gepland voor 24 september.

Achtergrond en gevolgen

Left, die bekend staat om zijn short-selling activiteiten, met name tegen aandelen als GameStop, wordt flink onder de loep genomen. De uitkomst van deze zaak kan verstrekkende gevolgen hebben voor de praktijken van short-sellers en financiële analisten. Left is een uitgesproken criticus van de cryptocurrency industrie, die hij eerder beschreef als een sector vol fraude.

Bredere context

Deze zaak maakt deel uit van een breder onderzoek naar de relaties tussen hedgefondsen en short-selling onderzoeksbureaus. Andere bedrijven, zoals Culper Research en Kerrisdale Capital, hebben zich ook gericht op cryptocurrency-bedrijven, waardoor zorgen zijn ontstaan over de waarderingen en bedrijfspraktijken van de sector.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....