Andrew Yang belooft NYC om te toveren tot bitcoin hub indien hij burgemeester wordt

Andrew Yang is in de running om burgemeester van New York te worden en belooft de stad om te toveren tot bitcoin hub als hij de strijd weet te winnen. Het lijkt erop dat de concurrentiestrijd om bitcoiners tussen steden in de Verenigde Staten heviger en heviger wordt.

Yang is als vertegenwoordiger van de democraten in de race om de volgende burgemeester van New York te worden. Hij heeft als ambitie om van New York de financiële hoofdstad van de wereld te maken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Gemengde reacties op bitcoin-uitingen Yang

De voormalige presidentskandidaat openbaarde zijn plannen in een Tweet waar zowel positieve als negatieve reacties op volgden. Bitcoiners waren natuurlijk meer dan enthousiast om over de plannen van Yang te lezen.

Maar sommigen waren minder positief over zijn opvattingen over bitcoin. Zijn uitlatingen werden onder andere bestempeld als een goedkope verkooptruc om meer stemmen te vergaren. Anderen noemden het zelfs politieke zelfmoord.

Wij zijn het daar natuurlijk niet mee eens en vinden het fantastisch om te lezen dat iemand van zijn statuur zo positief tegenover bitcoin staat. Het lijkt erop dat we aan de winnende hand zijn en dan kan het ineens heel snel gaan met de adoptie van bitcoin.

Bitcoin raakt steeds meer vervlochten met de maatschappij

Eerder vandaag kwam al het nieuws naar buiten dat de stad Miami gaat investeren in bitcoin, het mogelijk gaat maken om belasting te betalen in bitcoin en medewerkers van de stad wil betalen in bitcoin.

Yang heeft in een interview in september van het jaar 2019 al eens een vergelijkbare ambitie uitgesproken. Destijds had hij het over een door de overheid uitgegeven digitale munt, maar het lijkt erop dat hij op dat standpunt is teruggekomen en nu volle bak achter bitcoin staat.

De afgelopen twee jaar heeft Yang zich meerdere malen positief uitgesproken over bitcoin. Het is gaaf om te zien dat politici met zijn staat van dienst pro-bitcoin zijn en het project een warm hart toedragen. In de bitcoin-community werd hij daarom ook gekscherend de “Best President for Bitcoin” genoemd. Het is afwachten of zijn ambities wat betreft New York waargemaakt kunnen worden, maar het is zeker veelbelovend.

Lees meer over:
adoptie

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....