Anekdotes en ervaringen over Bitcoin Island in de Filipijnen (deel 1)

In de Filipijnen is er een bitcoinsprookje begonnen. Op slechts 10 vierkante kilometer kun je bij zo’n 250 winkeliers met bitcoin betalen. Waar precies? Op Boracay!

Acht maanden geleden is hier een circulaire bitcoin economie gebouwd. Arnold verbleef enkele weken in dit paradijselijke oord en vertel je er graag meer over.

Bitcoin Island

Waar zijn we precies? Op Boracay, een klein eiland, een uur vliegen van Manilla. Het is niet groot en vooral vol met toeristen. Met een totaal oppervlakte van 300.000 km² van de Filipijnen is de 10km² van Boracay niets. En vergeleken met de ruim 100 miljoen Filipino’s huisvesten er maar en paar duizend zich op het bitcoinparadijs.

Anekdotes en ervaringen over Bitcoin Island in de Filipijnen (deel 1)

Na een vlucht, een boottocht en etrike-rit kwam ik aan bij mijn verblijfplaats voor de komende drie weken in het noorden van het eiland. Onderweg kwam ik al een gigagroot bitcoinlogo tegen. Het bleek het kantoor te zijn van de initiatiefnemers van de bitcoinplannen.

Daarna begon het avontuur! Arnold ging op zoek naar bitcoinverhalen, sprak tientallen mensen en deed tientallen betalingen. Op Bitcoin Focus lees je al deze verhalen!

Anekdotes en ervaringen over Bitcoin Island in de Filipijnen (deel 1)

Maar naast bitcoin is Boracay voor veel meer redenen een populaire reisbestemming. Al is het maar om het sneeuwwitte zand en het hemelblauwe water. Je kunt er prima terecht voor snorkelen, duiken, parasailen en meer wateractiviteiten.

Anekdotes en ervaringen over Bitcoin Island in de Filipijnen (deel 1)

Waarom is bitcoin relevant in de Filipijnen? In onze documentaire zag je al drie redenen:

  • Internationale betalingen zijn duur (5% + $10). Bitcoin is gratis te versturen
  • Financiële inclusie is niet optimaal. Een bitcoinwallet is voor iedereen
  • Contant geld is duur voor buitenlanders (6,5%). Met bitcoin kun je betalen zonder contant geld.

Op Bitcoin Focus lees je het héle verhaal. Over Arnolds mixed feelings, een anekdote over de adoptie van tientallen e-trikes, over meet-ups met bitcoiners, over het probleem van contant geld maar ook de rare dingen die er met bitcoin gebeuren (met loopjongens).

Bitcoin Focus

Het hele verhaal lees je als premium artikel op Bitcoin Focus. Met de kortingscode WELKOMBIJFOCUS kun jij voor 1 euro voor een volle maand alle toffe verhalen (terug)lezen - waaronder dus dit eerste deel van de artikelenserie - terwijl je drie keer per week nieuwe edities kunt lezen.

Gebruik de code bij het inschrijven op de premium-pagina en lees drie keer per week unieke content!

Oh, en check ook vooral onze documentaire nog! In een half uur krijg je alles in videomateriaal te zien.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws