Anonieme whales verplaatsen in grote brokken 1,3 miljoen bitcoin op de blockchain

In de afgelopen 24 uur is er een groot aantal transacties gespot waarin 21.000 of meer bitcoin zijn bewogen. In totaal is er voor meer dan 60 miljard dollar aan bitcoin heen en weer gestuurd.

De whales slaan met hun staart en dat is altijd interessant om te volgen. Vandaag ging dat dus om een totaal van 1,3 miljoen bitcoin. Meer dan 5 procent van de gehele supply is daarmee in beweging gekomen tussen aan aantal anonieme wallets.

60 miljard dollar aan bitcoin

Het gaat met 1,3 miljoen bitcoin om een bedrag van 60 miljard dollar dat op de blockchain van eigenaar is gewisseld. De transactiekosten per bewogen miljard? Een schamele 13 dollar, probeer dat maar eens met een ander betaalsysteem voor elkaar te krijgen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op zaterdag begon het met een transactie ter waarde van 2 miljard die een aantal keer werd gekopieerd en het hele weekend door bleef gaan. Volgens een artikel van The Independent zijn whales al drie maanden aan het inkopen vanwege de overtuiging dat er een volgende grote rally aankomt.

De grote nieuwsoutlet schrijft onder meer dat alle wallets met 50 miljoen dollar of meer aan bitcoin hun posities gedurende de zomer hebben uitgebreid. De laatste keer dat een accumulatie van deze proporties plaatsvond was voordat bitcoin de all-time high van rond de 64.500 aantikte in april.

Analisten verwachten veel van bitcoin koers

Alexandra Clark, een handelaar voor het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde GlobalBlock, gelooft dat bitcoin er momenteel krachtig voorstaat als ze kijkt naar de bewegende gemiddelden in de koersgrafiek. Ook Daniela Hathorn van DailyFX ziet bitcoin momentum oppakken en verwacht op de korte termijn een koers van 55.000 per bitcoin.

MicroStrategy deelt die mening, want het bedrijf van CEO Michael Saylor is geenszins van plan om gas terug te nemen. In het afgelopen kwartaal heeft het wederom 3.097 bitcoin aan de balansposten toegevoegd.

Daarmee komt het totaal van MicroStrategy op meer dan 108.000 bitcoin, een indrukwekkend getal dat waarschijnlijk nog flink zal groeien de komende jaren. Tot hoever dat aantal groeit is uiteraard afhankelijk van hoe snel de koers zich omhoog (of omlaag) gaat ontwikkelen de komende jaren.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....