Anthony Scaramucci: Bitcoin is nog geen store of value

803 totale weergaven

De oprichter van SkyBridge Capital zegt dat bitcoin momenteel nog geen store of value is. Ondanks dat ziet hij de “verkoopmachine” van Wall Street uiteindelijk volledig overstappen op de promotie van bitcoin. Toch is het volgens Scaramucci dus nog te vroeg om bitcoin een store of value te noemen.

Bitcoin nog geen store of value

“Ik zie bitcoin vandaag de dag nog niet als een store of value. Ik zie het nog altijd als een technologie die in de vroege fase van adoptie zit. Kan het een store of value worden als we straks meer dan één miljard wallets hebben? Natuurlijk, dan kunnen we er zo naar kijken.

Is het een toekomstige store of value? Ja, maar ik denk dat we gewoon veel tegenwind hebben gehad met bitcoin op het gebied van wet- en regelgeving”, aldus Scaramucci.

Wat bitcoin dan wel is op dit moment weet hij ook niet te vertellen. Is bitcoin dan een speculatieve asset? Dat zal voor iedere investeerder weer anders zijn.

Voor veel traditionele investeerders zal het een speculatieve asset zijn, terwijl het voor de puristen op dit moment al een store of value vertegenwoordigt. Een volatiele store of value, maar in principe wel eentje die werkt. Door de jaren heen is in bitcoin opgeslagen waarde alleen maar in waarde toegenomen.

De verkoopmachina van Wall Street

Daarna gaat de succesvolle ondernemer verder door Wall Street te bespreken. Volgens Scaramucci is het een kwestie van tijd voordat een groot deel van Wall Street bitcoin aan het verkopen is aan zijn cliënten.

“Wall Street is een verkoopmachine en die hebben ze nog niet aangezet. Maar stel je eens voor dat er tienduizenden financieel adviseurs en geregistreerde investeringsadviseurs aan mensen gaan uitleggen dat ze een positie moeten innemen. Dat gaat er dus aankomen”, aldus Scaramucci.

Op het moment van schrijven klokt de bitcoin koers binnen op ongeveer 64.000 dollar. Wat dat betreft heeft bitcoin een redelijk rustig weekend gehad, want op vrijdag bereikten we die koers ook al na de toespraak van Fed-voorzitter Jerome Powell.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....