Apple verandert beleid App Store: Bitcoin betalingen aanstaande?

Apple verandert beleid App Store: Bitcoin betalingen aanstaande?

Apple gaat het beleid omtrent de App Store veranderen. Het is het gevolg van een juridische schikking, en het kan goed gaan uitpakken voor Bitcoin (en voornamelijk het Lightning Netwerk).

Bitcoin betalingen voor AppStore?

De voorgestelde schikking uit een groepsvordering, ook wel bekend als class-action rechtszaak, houdt in dat app-makers zelf betaalopties moeten kunnen toevoegen. De betalingen mogen dan buiten de App Store worden afgehandeld, en niet meer enkel via de interne manier.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hierdoor mogen app-ontwikkelaars buiten Apple om via bijvoorbeeld e-mails met klanten deze aankopen afhandelen. Zo zouden ze 30% van de kosten kunnen besparen, die Apple van ontwikkelaars vraagt voor online aankopen in iOS-apps.

De nieuwe regels zijn een gevolg van de schikking in een bijna twee jaar lopende rechtszaak die twee Amerikaanse appontwikkelaars hadden gestart.

Het bedrijf stemde ook in met een democratische benadering van de zoekfunctie van de App Store. Maar de grootste consessie de Apple doet, is dat ontwikkelaars nu rechtstreeks met klanten kunnen communiceren over alternatieve betaalopties.

De wijzigingen zijn van toepassing op ontwikkelaars over de hele wereld, en niet alleen op kleine ontwikkelaars in de VS die onder de schikking vallen.

Kort gezegd: het lijkt erop dat app-ontwikkelaars Bitcoin mogen vragen voor bijvoorbeeld uitbreidingen in apps. Verschillende Bitcoin-apps hebben al gereageerd op dit nieuws. Bijvoorbeeld THNDR Games, ontwikkelaar van verschillende mobiele Bitcoin spelletjes, zoals Turbo 84 en Bitcoin Bounce.

Grote stap voor kleine ontwikkelaars

Deze stap is het gevolg van een class action rechtszaak die een groep kleine ontwikkelaars hadden aangespannen. Ze verdienen allemaal minder dan $1 miljoen per jaar en ze vonden dat Apple hen onrecht aandeed door zogenoemd 'profit killing'.

Apple stemde er daarnaast ook mee in om $ 100 miljoen te betalen aan de developers. Ze noemen het "een fonds om kleine Amerikaanse ontwikkelaars te helpen, vooral nu de wereld blijft lijden onder de gevolgen van COVID-19". Hieruit zal Apple $250 tot $30.000 gaan betalen aan deze ontwikkelaars.

Opent dit de weg naar adoptie van Lightning in de AppStore? De Bitcoin-developers doen al verschillende suggesties van volgende stappen:

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin lightning Apple

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties