ARK en Cathie Wood verwachten bitcoinprijs boven $1 miljoen in 2030

ARK en Cathie Wood verwachten bitcoinprijs boven $1 miljoen in 2030

Het bedrijf ARK Investment Manager, geleid door Cathie Wood, heeft in een rapport de verwachting uitgesproken dat bitcoin in 2030 meer dan $1 miljoen waard is. De totale marktwaarde van bitcoin schat ARK in 2030 op $28,5 biljoen.

De koers daalde de afgelopen maanden flink. Wood is er niet vies van om even wat hoopvolle voorspellingen te doen. Ark investeert als bedrijf veel in bitcoin en aanverwanten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In de kinderschoenen

Als asset-klasse staat bitcoin nog in de kinderschoenen en is er nog heel veel groei mogelijk, volgens Yassine Elmandjra. De analist van ARK schrijft in het rapportBig Ideas 2022“ dat de totale marktwaarde van bitcoin in 2021 dan wel de $1 biljoengrens heeft doorbroken, maar dat de potentie van de grootste cryptovaluta nog veel groter is.

“De marktkapitalisatie van Bitcoin is nog steeds een fractie van de wereldwijde activa en zal waarschijnlijk meegroeien, wanneer landen het toestaan als wettig betaalmiddel. Volgens onze schattingen zou de prijs van één bitcoin tegen 2030 meer dan $1 miljoen kunnen zijn,” schrijft Elmandjra.

Digitaal goud tot remittances

ARK verwacht dat de belangrijkste functie van bitcoin in 2030 die van ‘digitaal goud’ is. In 2030 zal $5,5 biljoen aan bitcoin worden gebruikt als middel om waarde op te slaan.

Ruim $4 biljoen aan bitcoin zal worden gebruikt door bedrijven om kasreserves aan te houden, dat komt neer op 5% van het totaal dat grote bedrijven tegen die tijd aan kasreserves hebben.

ARK en Cathie Wood verwachten bitcoinprijs boven $1 miljoen in 2030

Van de andere functies is er in ieder geval een die opvalt. Cathie Wood en haar team verwachten dat 50% van de wereldwijde ‘remittances’, kapitaal dat door werkenden wordt teruggestuurd naar hun thuisland, via bitcoin wordt verstuurd. Het gaat om een marktkapitalisatie van $300 miljard.

Een bitcoinprijs van meer dan $1 miljoen lijkt na de afgelopen weken misschien een illusie, maar gepresenteerd als weergave van adoptie over verschillende functies is het voor de langere termijn niet ondenkbaar.

Lees meer over:
marktwaarde voorspelling

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties