Ark Invest en 21Shares beëindigen samenwerking voor Ethereum ETF

11342 totale weergaven
Ethereum ETF

ARK Invest werkt niet langer samen met 21Shares aan een nieuwe Ethereum ETF. Dit nieuws kwam naar voren in een gewijzigde registratieverklaring die afgelopen vrijdag is ingediend. De ETF, die eerder bekend stond als de Ark 21Shares Ethereum ETF, is nu hernoemd naar de 21Shares Core Ethereum ETF. Maar waarom is deze keuze genomen, en heeft dit invloed op de gezamenlijke Bitcoin ETF tussen ARK en 21Shares?

21Shares werkt niet meer samen met ARK Invest voor ETH ETF

Een woordvoerder van 21Shares bevestigde deze verandering. “Zoals in de indiening staat, zal ARK Invest geen partner zijn voor deze ETF. We zijn enthousiast over de recente goedkeuring van de 19b-4-formulieren door de SEC en willen de toegang tot crypto als beleggingscategorie voor Amerikaanse investeerders vergroten.”

Samenwerking met Bitcoin ETF gaat door

Ondanks het feit dat ARK Invest en 21Shares niet meer samenwerken aan de Ethereum ETF, blijven de twee bedrijven wel samenwerken aan de ARK 21Shares Bitcoin ETF. Deze ETF werd in januari van dit jaar gelanceerd en omvat naast deze ETF ook andere bestaande futures producten.

Een woordvoerder van ARK Invest lichtte de situatie verder toe: “We gaan niet verder met een Ethereum ETF, maar we blijven ons inzetten voor de ARK 21Shares Bitcoin ETF. ARK gelooft in de grote potentie en lange termijn waarde van de Ethereum blockchain. We blijven zoeken naar manieren om onze investeerders toegang te geven tot deze innovatieve technologie die al haar voordelen benut.”

Goedkeuring van Ethereum ETF door de sec

Vorige week keurde de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de 19b-4-formulieren goed voor acht verschillende Ethereum ETFs. Dit is een belangrijke stap, maar uitgevers moeten nog steeds hun S-1-verklaringen effectief maken voordat de handel daadwerkelijk kan beginnen.

Op vrijdag hebben enkele grote spelers in de markt, namelijk Franklin Templeton, VanEck en Invesco Galaxy, hun gewijzigde S-1-formulieren ingediend.

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...