Astar Network stelt $ 38M token burn voor om tokenomics te versterken

2694 totale weergaven

Ontwikkelaars van de Japanse dApp en Layer 2 oplossing Astar Network stellen voor om 350 miljoen ASTR tokens, met een waarde van $ 38 miljoen op het moment van publicatie, te verbranden om de tokenomics te verbeteren.

Details van het voorstel

Het hoofd van Astar Foundation, Maarten Henskens, zei dat het verbranden van de token vooraad op korte termijn de inflatiedruk zal verminderen en mogelijk de marktwaarde van de token zal doen stijgen. Dit onmiddellijke effect zal het vertrouwen van investeerders een boost geven en de aantrekkelijkheid van de inzetbeloningen vergroten.

Op de lange termijn dragen deze maatregelen bij aan een duurzamere tokenomics door inflatieproblemen in het vroege fase te corrigeren en het totale tokenaanbod af te stemmen op realistische marktomstandigheden.

Het voorstel is bedoeld om de zorgen over inflatiedruk aan te pakken en de tokenomics van het Astar Netwerk te optimaliseren. Door het circulerende aanbod van ASTR tokens te verminderen, probeert het initiatief een evenwichtiger en duurzamer ecosysteem te creëren. Deze strategische zet komt niet alleen ten goede aan de huidige tokenhouders, maar maakt het ook aantrekkelijker om beloningen in te zetten, waardoor mogelijk meer deelnemers naar het netwerk worden getrokken.

Betrokkenheid van de gemeenschap

Het voorstel omvat een drie weken durende open paneldiscussie, gevolgd door een week durende stemming in de gemeenschap om te beslissen over het lot van de 350 miljoen ASTR tokens. Deze inclusieve aanpak zorgt ervoor dat belanghebbenden een stem hebben in het vormgeven van de toekomst van het netwerk en versterkt de gedecentraliseerde aard van het bestuursmodel van Astar.

Betrokkenheid bij de gemeenschap is van vitaal belang voor het bevorderen van vertrouwen en samenwerking binnen het ecosysteem, waarbij de belangen van alle deelnemers op één lijn worden gebracht naar gemeenschappelijke doelen.

Potentiële impact op het Astar-netwerk en tokenhouders

Het verbranden van tokens die oorspronkelijk gereserveerd waren vanaf de lancering van Astar op de parachain zijketens van Polkadot zou kunnen werken als een deflatoir mechanisme, met een positieve impact op de tokenomics.

Door het circulerende aanbod te verminderen, kan het verbranden de schaarste van ASTR-tokens vergroten, waardoor hun marktwaarde na verloop van tijd mogelijk stijgt. Dit zou zowel langetermijninvesteerders als actieve deelnemers aan het netwerk ten goede kunnen komen, waardoor de algemene waardepropositie van het ecosysteem van Astar wordt verbeterd.

In maart lanceerde Astar zijn zkEVM platform, dat cross-chain transacties tussen Astar en Polygon blockchains mogelijk maakt, wat het nut en de interoperabiliteit verder verbetert. Deze innovatieve oplossing onderstreept de toewijding van Astar aan het bevorderen van blockchaintechnologie en het bieden van naadloze ervaringen voor gebruikers op verschillende netwerken.

Lees meer over:
AltcoinastarBlockchaindefi

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....