Australiër gebruikte supercomputer om cryptocurrency te verdienen

Een voormalig aannemer van de Australische regering is veroordeeld voor het minen van cryptocurrency’s met een supercomputer. Jonathan Khoo kwam onder een celstraf van maximaal 10 jaar uit, hij kreeg een taakstraf van 300 uur.

Khoo ging niet op jacht naar nieuwe bitcoin (BTC), maar richtte zich op het minen van onder andere Ethereum en Monero. Het snode plannetje bracht echter weinig geld in het laatje. Hij verdiende nog geen 10.000 Australische dollars (omgerekend ruim 6.000 euro), terwijl het de overheid veel meer geld kostte.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Supercomputer

De 34-jarige Australiër had toegang tot supercomputers van de ‘Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization’, een Australische overheidsorganisatie die zich richt op wetenschappelijk onderzoek.

De supercomputer werd normaal gesproken gebruikt voor belangrijk onderzoek voor het land. Denk bijvoorbeeld aan medisch onderzoek en het analyseren van het klimaat. De streken van Khoo hebben de overheid zo’n 76.000 Australische dollar gekost.

Schuldig

Khoo bekende schuld en kwam onder een celstraf van maximaal 10 jaar uit. Hij kwam goed weg door zijn spijtbetuigingen en zijn medewerking tijdens een huiszoeking in maart 2018.

Met een taakstraf van 300 uur komt hij er dus genadig van af. Gelukkig voor Australië had hij verder geen hele kwade bedoelingen, hij kon immers bij alle systemen van hun belangrijke computers.

Mining

De grootste kostenposten voor het minen van bitcoin zijn elektriciteit en hardware. Als je die factoren zo goedkoop mogelijk houdt dan kun je effectief en winstgevend meedoen in de strijd om nieuwe bitcoin.

Een aantal grote partijen en ondernemingen investeren miljoen om mee te doen in deze industrie. En daar valt goed geld in te verdienen.

Niet voor niets trekt dat ook partijen aan die (volgens hun lokale overheid ten minste) de regels aan hun laars lappen en illegaal bitcoin minen.

Opmerkelijk mining nieuws:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsminingmisdaad

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...