Avalanche koers maakt comeback met 4% stijging – kan AVAX $25 support vasthouden?

1815 totale weergaven
Avalanche

Na een lange periode van dalingen is Avalanche (AVAX) de afgelopen 24 uur eindelijk weer met 4% gestegen naar $ 25,96. Gaat het de support op $ 25 vast kunnen houden, of gaat de token nog verder zakken?

Nu Bitcoin is gestopt met dalen, en zelfs wat is gestegen naar $ 61.337, zien we ook bij andere coins dat ze direct wat stijgen. Sinds 22 mei 2024 is de AVAX koers met 40% gedaald, maar nu lijkt hier een einde aan te komen. Maar experts vragen zich af of deze plotselinge stijging voor een mogelijke omkering gaat zorgen, of dat het project in de nabije toekomst nog verder gaat zakken.

AVAX koers verwachting – Wat gaat AVAX doen?

In november 2021 behaalde Avalanche zijn ATH op $ 144,96. Sindsdien is de koers flink gedaald naar $ 25,92, een afname van ruim 82%. Maar de afgelopen 24 uur is AVAX weer met zo’n 4% gestegen. Wat betekent dit voor de koers op de langere termijn?

Avalanche koers afgelopen jaar
Avalanche Koers | Bron: CoinMarketCap

De recente stijging van 4% kan een indicatie zijn van een kortetermijnherstel. Het is echter cruciaal dat AVAX het ondersteuningsniveau van $ 25 vasthoudt om verdere dalingen richting $20 te voorkomen. Historisch gezien zijn prijsniveaus rond $ 25 belangrijk geweest voor AVAX, en het behoud van deze ondersteuning kan beleggers vertrouwen geven.

Als de koers onder dit niveau zakt, kunnen we verdere dalingen verwachten, mogelijk terug naar eerdere dieptepunten.

Het marktsentiment speelt ook een grote rol in de koersontwikkeling van Avalanche. Positieve nieuwsberichten, samenwerkingen en technologische ontwikkelingen binnen het Avalanche-ecosysteem kunnen bijdragen aan een stijgende koers.

Beleggers moeten echter ook rekening houden met bredere markttrends en macro-economische factoren die de cryptomarkt beïnvloeden. Een stijgend vertrouwen in de algemene cryptomarkt kan de AVAX koers positief beïnvloeden. Voor de langere termijn zijn er enkele bullish signalen voor de Avalanche koers, maar ook enkele bearish signalen.

Avalanche koers na 4% stijging
Signalen Avalanche | Bron: IntoTheBlock

De groei van het Avalanche-netwerk en de toename van gedecentraliseerde applicaties (dApps) die erop draaien, kunnen de waarde van AVAX ondersteunen. Daarnaast kan een stijgende adoptie en het toenemende gebruik van de Avalanche blockchain bijdragen aan een prijsstijging. Analisten suggereren dat als AVAX boven de $25 blijft, een terugkeer naar hogere niveaus zoals $ 35 of zelfs $ 50 mogelijk is.

Het blijft belangrijk dat AVAX het ondersteuningsniveau van $ 25 vasthoudt om verdere dalingen te voorkomen. Het marktsentiment en fundamentele ontwikkelingen binnen het Avalanche systeem zullen een cruciale rol spelen in de toekomstige koersontwikkeling. Door de recente volatiliteit in de crypto markt moeten beleggers de markt nauwlettend in de gaten houden.

Wat zijn de beste alternatieven voor AVAX?

Hoewel het erop lijkt dat AVAX zich weer aan het herstellen is, raden wij aan om naar alternatieven voor deze munt te kijken. Waar de Avalanche koers met 4% is gestegen in de afgelopen 24 uur, is de koers van andere munten misschien wel met 20% of zelfs 30% gestegen.

Hieronder gaan we kijken naar twee van de beste alternatieve nieuwe coins voor AVAX. De coins zijn op dit moment nog te koop in de presale, maar zullen, wanneer de presale eindigt, in een rap tempo gaan stijgen.

Pepe Unchained ($PEPU) – Layer-2 meme coin

Voor de liefhebbers van Pepe, er is een nieuwe variant. Pepe Unchained is een nieuwe meme coin met een eigen Layer-2 blockchain. Deze blockchain, gebouwd bovenop de Ethereum blockchain, kan enkel gebruikt worden om $PEPU te verhandelen.

Wat is het voordeel hiervan? Op de Pepe Unchained blockchain kunnen transacties tot wel 100x sneller plaatsvinden. De transactiekosten liggen daarnaast ook nog eens een stuk lager. Deze Layer-2 blockchain onderscheidt Pepe Unchained van alle andere nieuwe meme coins van dit moment.

Avax koers Pepe Unchained alternatief

Het doel van het team achter dit project is duidelijk. $PEPU moet de grootste meme coin van de wereld worden. Maar daar zijn we gelukkig nog niet. Het project bevindt zich op dit moment nog in de presale, waar je $PEPU voor $ 0,008 kunt kopen. Wanneer het project na de presale op exchanges geplaatst zal worden, zal de prijs snel gaan stijgen. Wacht dus niet te lang met investeren, want de presale is zo voorbij.

 

Base Dawgz ($DAWGZ) – Nieuwe meme coin op de base chain

De Base blockchain is een layer-2 blockchain op Ethereum. Op deze blockchain worden steeds meer nieuwe meme coins ontwikkeld, waaronder Base Dawgz ($DAWGZ). Net als veel andere meme coins haalt Base Dawgz inspiratie uit de bekende Shiba Inu meme.

Dit combineert het project met basejumping. Het project is nog maar een aantal weken online, maar heeft ruim $ 2 miljoen opgehaald. Het project zit nog in de presale, waardoor je de token voor $ 0,005 kunt kopen.

avalanche koers base dawgz alternatief

Wat Base Dawgz uniek maakt, is dat het project via meerdere blockchains beschikbaar is. Denk aan Ethereum, Solana, Binance en Avalanche. Wanneer het project op exchanges geplaatst wordt, is het mogelijk om de tokens van de ene blockchain naar de andere over te zetten.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:
AVALANCHEavalanche koers

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...

No similar articles found.
Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd