Bakkt Warehouse opent Bitcoin (BTC) stortingen voor futures

Bakkt Warehouse opent de deuren voor bitcoin (BTC) stortingen. Klanten die bij de opening van het future platform vooraan willen staan kunnen nu alvast hun tegoed bij Bakkt onderbrengen.

Op 23 september kunnen de klanten van Bakkt aan de slag met termijncontracten voor bitcoin. Het meest opvallende verschil in vergelijking met de concurrentie: de contracten worden uitbetaald in BTC. Mede daarom wordt het bedrijf in verband gebracht met een transactie van $1 miljard aan bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bakkt volgens plan

Na meerdere keren uitstel lijkt nu alles klaar te zijn voor de grote lancering op 23 september. Wanneer de lancering succesvol is, dan is Bakkt het allereerste platform dat ‘fysieke’ bitcoin betaalt voor termijncontracten.

Hoe werkt dat?

In tegenstelling tot concurrenten als BitMEX en de Chicago Mercantile Exchange (CME) worden de contracten bij Bakkt dus gesetteld met BTC. De andere derivatenbeurzen doen dat gewoon lekker ouderwets met de Amerikaanse dollar.

Gebruikers uit meer dan 30 landen moeten zich legitimeren bij registratie, je mag niet zomaar meedoen op het platform. De bedoeling is om ook de befaamde ‘institutionele belegger’ aan boord te krijgen.

Het handelsplatform zelf wordt geregeld door het moederbedrijf van Bakkt: de Intercontinental Exchange (ICE). ICE heeft beurzen voor financiële- en grondstofmarkten, met Bakkt komt er een dertiende officieel gereguleerde beurs bij in het portfolio.

Bakkt Warehouse regelt straks de transacties wanneer de termijncontracten aflopen. Dit bedrijf is er dus verantwoordelijk voor om iedereen het juiste aantal BTC toe te sturen.

Wat betekent dit voor bitcoin?

Bitcoin is een schaars goed. Heel veel partijen strijden elke dag om de goedkoopste en grootste stapel bitcoin. Denk aan de beurzen waar jij je BTC kopt of organisaties die er in willen investeren.

Met Bakkt als nieuwe speler komt daar weer een grote jongen bij. Wanneer het platform succes wordt zal het nog meer bitcoin in kas nodig hebben.

Deels kunnen ze dat halen uit de omzet van het handelsplatform, maar de rest moet uit de markt worden gehaald. De vraag komt met Bakkt dus uit opnieuw een nieuwe hoek.

Bron: Cointelegraph

Lees meer over:
BakktBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...