Banana Gun Telegram Bot onder de loep na hack

741 totale weergaven

Er zijn geruchten opgedoken die suggereren dat de Banana Gun Telegram bot, die wordt gebruikt voor het automatiseren van handel in cryptocurrency, gecompromitteerd zou kunnen zijn, wat zou leiden tot het leegmaken van aanzienlijke wallets.

Banana Gun wallets worden leeggemaakt

Banana Gun, een populaire crypto trading bot op Telegram, is het middelpunt van controverse nu er berichten circuleren over mogelijke wallet hacks. Verschillende gebruikers hebben problemen gesignaleerd, waardoor oproepen worden gedaan om onmiddellijk geld terug te trekken uit wallets die aan de bot zijn gekoppeld.

Opvallende Twitter-gebruikers zoals Eric Cryptoman waarschuwden: “Vrienden worden gehackt met @BananaGunBot $banana. Ze hebben het nog niet genoemd, maar ik zou fondsen verplaatsen als het veel is.”

Details van de hack

De eerste bevindingen geven aan dat ongeveer 36 wallets zijn getroffen, wat heeft geresulteerd in de diefstal van ongeveer 563 ETH. Hoewel sommigen speculeren dat de bot zelf misschien niet gecompromitteerd is vanwege het relatief kleine aantal getroffen gebruikers, is de situatie nog steeds in ontwikkeling. Daarnaast zijn er zorgen dat soortgelijke diefstallen zijn begonnen op het Solana (SOL) netwerk.

Token prestaties tijdens het incident

Na het nieuws over de mogelijke compromittering daalde de prijs van het Banana Gun token ($BANANA) sterk, van $ 43 naar $ 38. Sindsdien heeft de prijs zich echter hersteld naar $ 40.

Ondanks deze volatiliteit stond de prijs van het token gisteren rond de $38, wat betekent dat het nog steeds 3% is gestegen in de afgelopen 24 uur.

Wat is Banana Gun?

Banana Gun is een op Telegram gebaseerde handelsbot die is ontworpen om gebruikers te helpen cryptocurrency transacties efficiënt te automatiseren. Het biedt een gestroomlijnde manier om snel transacties uit te voeren, waardoor het een populair hulpmiddel is in de cryptoruimte. Het project heeft echter met uitdagingen te kampen gehad, waaronder een problematische lancering van zijn inkomstenverdelende token, $BANANA, als gevolg van een contractbug in september.

Naarmate het onderzoek voortduurt, worden gebruikers aangespoord om voorzichtig te blijven, fondsen terug te trekken en updates van het Banana Gun team te volgen.

 

Lees meer over:
bananabothackTelegram

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....