Grootste bank Zuid-Korea gaat bitcoin en andere crypto beheren en beveiligen

KB Kookmin, de grootste bank in Zuid-Korea, overweegt om een custody oplossing voor cryptomunten zoals bitcoin (BTC) te gaan lanceren. De bank heeft een intentieverklaring getekend met de technologiepartij Atomrigs Lab. De samenwerking richt zich op het beheren en beveiligen van digitale assets zoals cryptomunten en security tokens (STO’s).

Beheer en beveiliging bitcoin

Atomrigs Lab maakt naar eigen zeggen gebruik van de ‘nieuwste generatie aan cryptografische methoden’ om activa zoals bitcoin te beveiligen. De laatste ontwikkelingen op dit gebied worden geschaard onder de noemer ‘Multiparty Computation Cryptocurrency Security’ (MPC).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Nieuwe manieren om assets nog veiliger op te slaan en te beheren, soms al zonder private keys. Deze nieuwe technologieën zitten nog wel in de experimentele fase.

Grootste bank Zuid-Korea gaat bitcoin en andere crypto beheren en beveiligen

De interne infrastructuur van de bank is leidend. Naast de assets wordt ook de beveiliging van klantdata geupgrade. Beide partijen gaan gezamenlijk op zoek naar nieuwe verdienmodellen in deze jonge industrie.

Kookmin Bank wil zichzelf omvormen als technologiepartner, een ambitie die bijvoorbeeld de ING ook heeft. Dat betekent een volledige focus op digitale dienstverlening. De afkorting “ABCDE” (wat staat voor AI, blockchain, cloud, data & ecosysteem) wordt intern dan ook heilig verklaard.

Toezicht

KB Kookmin Bank is vorig jaar op de vingers getikt door de Koreaanse toezichthouder Financial Services Commission. De bank controleerde onvoldoende of er bij transacties met bitcoin en andere cryptovaluta sprake was van witwassen. Een verificatie van iemands naam in de officiële registers ontbrak in het proces.

Bronnen: Yahoo / Coindesk

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...