‘Samenleving zonder banken onvermijdelijk door Bitcoin’, zegt CEO van Morgan Creek

Met bitcoin (BTC) heb je in principe geen bank meer nodig. Je kunt zelf je geld opslaan, zelf transacties doen en zelf je geld controleren. Volgens Mark Yusko, directeur van Morgan Creek Capital, is het een kwestie van tijd voordat banken verdwijnen.

Yusko heeft met Morgan Creek Digital een dochterbedrijf waar hij verschillende financiële producten verkoopt uit op basis van bitcoin. Hij is dus wel een beetje bevooroordeeld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin en banken

Volgens Yusko gaan we langzaam naar een bankloze samenleving toe. Hij noemt dit een ‘natuurlijke evolutie van technologie’. Bitcoin zorgt ervoor dat je zelf kunt bepalen wat je met je geld doet.

In gesprek met een Braziliaans YouTube-kanaal benoemt de Amerikaan overigens niet alleen bitcoin, hij ziet ook wel wat in andere projecten.

Een klein fortuin opslaan in euro’s is lastig als je dat niet bij een bank wil doen. En elke transactie die je doet via je bank heb je toestemming voor nodig, de bank bepaalt uiteindelijk waar jij je geld wel of niet mag uitgeven.

Lees ook: Wat zijn Bitcoin nodes? Je bent je eigen bank en baas over jouw geld

Niet helemaal zonder banken

Yusko ziet overigens nog wel een rol voor partijen die de rol spelen van een soort bank in de toekomst: ”We hebben banken nodig om geld uit te lenen, digitale valuta die samen gaan met crypto.”

We gaan uiteindelijk naar een grenzeloze wereld toe stelt hij. Een wereld waar landen niet meer zo belangrijk zijn als nu. Wereldwijde systemen nemen de overhand: ”Je kunt een inwoner van de wereld zijn, in plaats van een burger van één land.”

Toekomst

Niemand weet hoe het financiële landschap er over een aantal jaar uitziet. Als we kijken naar de huidige situatie dan heb je bitcoin dat de mogelijkheid biedt om eigen bank, notaris en boekhouder te spelen.

Bitcoin biedt vrijheden, mogelijkheden en het neemt de macht van geldcreatie uit handen van banken. Maar ook in de wereld van bitcoin stallen veel mensen hun geld gewoon bij een ‘bank’: Coinbase heeft voor meer dan $11 miljard aan Bitcoin in kas.

Lees meer over:
bankBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...