BCSC sanctioneert LiquiTrade voor niet-geregistreerde activiteiten op het gebied van cryptobeurzen

2143 totale weergaven

De British Columbia Securities Commission (BCSC) heeft LiquiTrade schuldig bevonden aan het exploiteren van een illegale exchange in Canada. Deze beslissing volgt op een bijna twee jaar durend onderzoek naar de Latoken cryptobeurs, die dagelijks $300 miljoen aan transacties verwerkte voor haar 1,5 miljoen gebruikers zonder de juiste registratie.

BCSC Panelbesluit

In november 2022 werd LiquiTrade’s Latoken cryptobeurs beschuldigd van het schenden van Canada’s Securities Act. Na een uitgebreid onderzoek concludeerde het BCSC panel dat LiquiTrade inderdaad de Canadese effectenwetgeving had overtreden.

“LiquiTrade is nooit geregistreerd geweest in enige hoedanigheid onder de Act, en er is geen erkende exchange of clearing agency in British Columbia die wordt geëxploiteerd door LiquiTrade of die de naam LATOKEN gebruikt,” verklaarde het panel.

Overtredingen en vereisten

Uit het onderzoek bleek dat LiquiTrade gebruikers toestond om contractuele rechten van onderliggende crypto-activa te verhandelen die werden beschouwd als derivative beleggingen zonder te zijn geregistreerd onder de Securities Act.

Bovendien stelde het panel vast dat LiquiTrade actief was als een beurs zonder BCSC-autorisatie, wat wettelijk vereist is.

Sancties en tijdlijn

LiquiTrade kan aanzienlijke sancties opgelegd krijgen, waaronder geldboetes en een mogelijk verbod op haar diensten. Deze uitspraak maakt deel uit van Canada’s strenge regelgevende houding ten opzichte van niet-geregistreerde cryptobeurzen.

Vanaf maart 2024 heeft Canada vier cryptobeurzen verboden, waaronder Catalyx, KuCoin, Poloniex en xt.com exchange. Ondertussen zijn vijftien cryptohandelsplatformen, zoals Bitbuy, Coinbase en Fidelity, geautoriseerd om in Canada te opereren.

Impact op de industrie

Dean Skurka, CEO van het Canadese crypto-activaplatform WonderFi, merkte een heropleving op in de interesse van particulieren in crypto, met nieuwe inschrijvingen die de hoogte ingingen samen met Bitcoin die nieuwe recordprijzen bereikte.

De beslissing van de BCSC om LiquiTrade te bestraffen, onderstreept het belang van naleving van de regelgeving in de cryptocurrency-industrie en zorgt voor een veilige en betrouwbare omgeving voor beleggers en gebruikers.

Lees meer over:
beursCanadacryptoliquitrade

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....