Bedrijf achter stablecoin USDC haalt $440 miljoen aan durfgeld op

Bitcoin bedrijf Circle heeft 400 miljoen dollar aan durfgeld opgehaald in een nieuwe investeringsronde, zo maakt nieuwssite Decrypt bekend. Circle is uitgever van USD Coin (USDC), na Tether USDT de meest gebruikte stablecoin op de markt.

$440 miljoen voor Circle

Onder het rijtje investeerders zitten de nodige bekende namen zoals Digital Currency Group, de firma achter Grayscale en Coindesk. Maar ook Fidelity Management and Research Company en bitcoin derivatenbeurs FTX zijn geldschieters.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

‘Met deze nieuwe groep investeerders gaan we onze inspanningen verdubbelen om uit te breiden naar nieuwe markten, technologisch te blijven vernieuwen en ons team te laten groeien’, aldus medeoprichter en ceo Jeremy Allaire.

Naar eigen zeggen ziet de firma de vraag naar onder meer haar stablecoin sterk groeien.

De stablecoin USDC is in 2018 door Circle samen met Coinbase in het leven geroepen als gateway munt naar cryptocurrency’s. Aan een stablecoin zitten enkele voordelen zoals het snel in en uit de markt kunnen stappen.

Stablecoin markt

Het gebruik van de munt is ook zienderogen fors toegenomen, getuige recente marktdata van The Block. De totale waarde van stablecoins is recent door de 100 miljard dollar grens geschoten.

Het aandeel USDC (roze data) is de afgelopen jaren gegroeid.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
investeringstablecoins

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...