Bedrijf PayPal-oprichter Peter Thiel wil Bitcoin (BTC) gaan sparen

Software – en analysebedrijf Palantir overweegt Bitcoin (BTC) als kasreserve op de balans te zetten. Dat meldt nieuwszender CNBC vandaag.

Dit bedrijf wil ook in bitcoin sparen

Het bedrijf is in 2003 opgericht door Peter Thiel, Joe Lonsdale, CEO Alex Karp en enkele anderen. Ze leveren vooral software aan overheidsdiensten, zodat het bedrijf onder bitcoiners die hechten aan (financiële) privacy er slecht op staat.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wat opviel tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers: Palantir is van plan om een deel van haar cash om te wisselen in bitcoin. Daarnaast wil men BTC gaan accepteren als betaalmidddel.

Bedrijven kiezen voor Bitcoin omdat ze het als harder geld zien dan de dollar, waarvan de koopkracht sterk is afgenomen sinds de uitbraak van de Corona pandemie.

Meer surveillance brengt geld in laatje

Het spionage bedrijf liet over het eerste kwartaal van 2021 prima resultaten zien. Ze ontwikkelen software tools die het voor de Amerikaanse Defensie en grote bedrijven gemakkelijker maakt om inlichtingen in te winnen.

De omzet over kwartaal één is met 49% gegroeid naar een totaal van 331 miljoen dollar. De verwachtingen voor het tweede kwartaal zijn met 360 miljoen dollar aan bruto omzet ook hoopvol gestemd.

Ze hebben 208 miljoen dollar binnengehaald met overheidsdeals en 133 miljoen dollar uit het commerciële segment. In totaal hebben ze 149 klanten. Ze verklaren de betere bedrijfsresultaten door het economisch herstel in de VS en het Verenigd Koninkrijk.

Afgelopen september had het bedrijf een directe notering aan de New York Stock Exchange met een openingskoers van 10 dollar per aandeel. Dat gaf het een bedrijfswaarde van 16,5 miljoen dollar. Op moment van schrijven is dit gegroeid naar ruim 30 miljard dollar.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:
hedge

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...