7 cryptobedrijven aangeklaagd in 11 rechtszaken in New York

788 totale weergaven

Zeven bitcoin en crypto bedrijven worden aangeklaagd in 11 verschillende rechtszaken in de Amerikaanse staat New York.

De aanklachten zijn ingediend door Roche Freedman, het zelfde advocatenkantoor die de nabestaanden van Dave Kleiman bijstaat in de zaak tegen Craig Wright.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

11 zaken

in deze zeven groepsgedingen worden tal van namen uit de industrie genoemd. Beurzen als Binance, KuCoin, BiBox en Bitmex. Maar ook partijen die hun eigen cryptovaluta hebben uitgegeven zoals Block.one, Quantstamp,KayDex, Civi, BProtocol en de Tron Foundation worden aangeklaagd.

Ook veel personen worden bij naam genoemd: Changpeng Zhao, Dan Larimer, Vinny Lingham en Brandan Blumer moeten hun advocaten aan het werk zetten.

Let op! Dit is slechts het begin van eventuele rechtszaken. Er is nog niemand veroordeeld.

Verkoop van effecten

De zaak is relatief simpel: de betrokken partijen worden ervan beschuldigd zonder toestemming effecten te hebben verkocht. Het gaat om de uitgifte van tokens zonder licentie én om het manipuleren van die markten.

De aanklagers gaan een stapje verder: zij beweren dat de partijen en genoemde personen moedwillig informatie achter hielden voor investeerders tot na de verkoop van de token.

Er staan een hele boel tokens in de aanklacht, dit zijn er een paar: EOS, Kyber Network, Tron, Icon, OmiseGo, TomoChain en Civic.

Kan lang duren

Het kan wel eens een lange rechtszaak worden, mede door de COVID-19 pandemie zijn de rechtssystemen in veel landen (tijdelijk) uitgehold. Ook zijn er beklaagden die geen Amerikaans paspoort hebben.

Dit is opnieuw een interessante zaak om te kijken hoe de huidige wet aankijkt tegen de uitgifte van tokens. Centrale partijen die nieuw geld (of in dit geval effecten) uitgeven kunnen van een koude kermis thuiskomen als wetgevers zich boos maken.

Bitcoin

Bitcoin heeft dit probleem niet, de bedenker(s) van BTC is nog altijd anoniem. Satoshi Nakamoto deed op tijd afstand van het project, er is niemand aansprakelijk voor het hele bitcoin protocol. Wel kunnen overheden of andere instanties druk uitoefenen op individuen.

Bij Bitcoin Magazine NL is het bitcoin wat de klok slaat. Wil je meepraten? Kom gezellig langs op Telegram.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmisdaad

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...