Bitcoin broker River Financial haalt $17 miljoen op in financieringsronde

River Financial, een bekende bitcoin broker haalt via een aandelenverkoop 17 miljoen dollar op. Zo blijkt uit een document van de Securities and Exchange Commission (SEC).

In het dossier staat dat er zo’n $17,8 miljoen dollar is opgehaald door in totaal 34 investeerders. CEO Alexander Leishman bevestigt in een interview over de telefoon dat het bedrijf overweegt nog meer geld op te halen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De SEC verplicht bedrijven 15 dagen voor er een aandelenverkoop begint het te melden. Op 28 jan was de eerste verkoopronde afgerond.

Geld ophalen

De aandelenverkoop van River heeft als doel geld op te halen om meer personeel aan te nemen. Kortom: groeien!

Onder andere op de compliance, acquisitie, sales en de techniek afdelingen staan er vacatures open.

De software vacatures tonen aan dat River interesse heeft in het bouwen van een app voor de services. Ook aan de veiligheid gaat meer gewerkt worden. De investeerders van River, voornamelijk rijke particulieren of bedrijven, willen wel dat River een broker blijft en geen exchange.

River financial is een van de weinige bitcoin only brokers in de VS. De reden is volgens de CEO simpel: ze denken dat het aanbieden van andere cryptovaluta hun service en klantervaring in de weg zou staan bij bitcoinklanten.

Groeiende interesse

River Financial is niet de enige broker waar het goed mee gaat. Wereldwijd zijn het goede maanden voor beurzen en brokers. De bitcoin koers bereikt ongekende hoogtes en afgelopen vrijdag bereikte de gehele bitcoinmarkt een waarde van $1.000 miljard.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsSEC