Beleggers positief over bitcoin koers, futures voor maart op $65.407

Beleggers positief over bitcoin koers, futures voor maart op $65.407

Wat is het sentiment omtrent Bitcoin onder de retailbeleggers? Als we naar de futures op cryptobeurs OKEx kijken, zien we een interessant patroon. Het optimisme is nog niet uit de markt.

Bitcoin futures

Het kwartaalcontract (genaamd BTC1231) dat in december van dit jaar afloopt, wordt verhandeld rond de $63.460. Het houdt in dat er een premie op staat van $1.700.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het futurescontract dat in maart volgend jaar verloopt, wordt verhandeld op $65.407. Hier is de premium vergeleken met de spotprijs dus $3.700.

Met een futurecontract kun je speculeren op de toekomstige prijs van Bitcoin. Je anticipeert als het ware op een toekomstige aan- of verkoopprijs. Simpel gezegd: een future is een contract waarmee je het recht krijgt om een onderliggende asset op een specifieke datum tegen een specifieke prijs te (ver)kopen.

Het feit dat er een positieve premium is, geeft aan dat men denkt dat de prijs te zijne tijd hoger is dan vandaag.

Sentiment onder retail

Vorige week zagen we ook al dat de verhouding tussen de longs en shorts boven de 1,0 stond. Het houdt in dat de longs populairder zijn dan de shorts. Op de piek bereikte de ratio zelfs de 1,40.

Dit aanhoudende optimisme laat zien dat de retail markt een verdere prijsstijging verwacht. Anders open je immers geen long posities en verwacht je met de futurecontracten geen hogere prijs in december (of maart).

Beleggers positief over bitcoin koers, futures voor maart op $65.407

Ook het bedrag aan openstaande futures, ook wel bekend als Open Interest (OI), bereikte niveaus die sinds mei dit jaar niet meer zijn geëvenaard.

Beleggers positief over bitcoin koers, futures voor maart op $65.407

Wel moet gezegd worden: alle data in dit artikel zijn afkomstig van OKEx. Er zijn nog veel meer futuresmarkten in de hele wereld. OKEx is echter een goede afspiegeling van de retailmarkt, waar data van handelshuis Bakkt bijvoorbeeld meer zegt het sentiment onder institutionele beleggers.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin futures

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties