Beleggingsapp met 8,2 miljoen klanten raakt besmet met bitcoinvirus

De Amerikaanse beleggingsapp Acorns start met het aanbieden met een product afgeleid van bitcoin.

Gebruikers van de app kunnen tot 5% van hun portfolio in bitcoin steken. Dat meldt nieuwssite The Block deze dinsdagmiddag.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin futures ETF

Via Acorns, opgericht in 2012 in Californië, kun je met kleine bedragen investeren in assets, ook wel bekend als micro – en robobetalingen. Volgens ramingen van Forbes heeft Acorns 8,2 miljoen klanten en 3 miljard dollar aan belegd vermogen onder hun beheer. Onder meer Galaxy Digital heeft als investeerder aandelen in het bedrijf.

Vooropgesteld, gebruikers kunnen niet direct fysieke bitcoin kopen zoals bij een beurs of andere broker. Ze stoppen hun geld in een bitcoin futures etf fonds van ProShare.

Dat is een afgeleid beleggingsproduct die de prijsontwikkeling van bitcoin futures op de CME beurs volgt.

Het management van Acorns merkte simpelweg meer interesse in cryptocurrency’s onder haar klanten. Volgens chief investment officer Seth Wunder is dit een mooie en weinig risicovolle manier om kennis te maken met bitcoin als nieuwe assetklasse.

Fintech ontdekt bitcoin

Het is een nieuwe naam op de uitdijende lijst van fintechbedrijven die besmet zijn geraakt met het bitcoinvirus. Namen die worden genoemd zijn het bekende Revolut, het Duitse N26 die samenwerkt met Bitpanda en de Noorse neobank Lunar. In Amerika zijn er diverse traditionele brokers zoals Interactive Brokers en neobroker Robinhood die zich op de cryptomarkt begeven.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram chat, en download
ook vooral onze Android
Nieuws app

of iOS Nieuws
app
!

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency’s zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
appbeleggingBitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...