Besluit over fysiek bitcoinfonds van Valkyrie uitgesteld naar januari 2022

De Securities & Exchange Commission besluit pas in 2022 over een bitcoin spot ETF van Valkyrie Digital Asset.

Dat blijkt uit een bekendmaking van de beurswaakhond. Het is niet de eerste keer dat de waakhond het besluit hierover voor zich uitschuift.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin exchange traded fund (ETF)

Het betreft in dit geval een bitcoin spot ETF en niet een bitcoin futures ETF die al wél zijn goedgekeurd.

Een exchange traded fund is een indexfonds dat de prijs van de onderliggende asset bitcoin volgt. Als belegger koop je dus geen bitcoin, maar een aandeel in het fonds.

Daarmee kun je - als het goed is - meeprofiteren van de bitcoin koersstijging zonder dat je je hoeft druk te maken over de aankoop en beheer van de onderliggende bitcoin.

Zodra de bitcoin koers daalt, dan wordt je aandeel ook minder waard. In Europa en ook in Canada worden spot ETF's en varianten daarop al aangeboden, maar in Amerika nog niet.

Daar beperkt het aanbod zich tot bitcoin futures ETF's, waarbij de onderliggende een bitcoin future van de CME beurs is.

Momenteel zijn er diverse lopende aanvragen van aanbieders die een bitcoin spot ETF willen aanbieden aan het Amerikaanse beleggerspubliek. Naast bekende namen zoals Fidelity, Van Eck en Goldman Sachs staan er ook minder bekend namen tussen zoals het Valkyrie Bitcoin Fund.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsETF

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...