Deze Amerikaanse bank verwerkte al $100 miljard voor de Bitcoin industrie

Het 24/7 betaalnetwerk van de Amerikaanse bank Silvergate slaat aan. Sinds de lancering in 2017 is er al ruim 100 miljard dollar aan volume verwerkt voor de Bitcoin industrie.

Bitcoin markt

Daarmee ontpoppen ze zich als een belangrijke schakel voor Amerikaanse Bitcoin bedrijven. Silvergate is namelijk gereguleerd en lid van de Federal Reserve, de centrale bank van de VS.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Met hun Silvergate Exchange Network leveren ze een simpele en effectieve bancaire dienst: 24 uur, 7 dagen per week de beschikking hebben over dollars. De enige eis: je moet een account bij Silvergate hebben.

Klanten zijn dus niet meer gebonden aan de kantoortijden van een bank. De tijd dat je op vrijdagmiddag een betaling en deze pas maandag verwerkt is.

In de zeer volatiele Bitcoin markt is dat géén optie. Als beurs moet je liquide zijn. Stel dat de markt ineens opveert, dan is een tekort aan dollars een groot risico. Onder meer Coinbase, Kraken, Bitstamp en Gemini zijn klant.

Cijfers

Met name in het tweede kwartaal van dit jaar laat Silvergate prima cijfers zien. The Block heeft de groei weergegeven in de onderstaande grafiek. Alleen al in 2020 is er 76 miljard dollar aan volume verwerkt.

Deze Amerikaanse bank verwerkte al $100 miljard voor de Bitcoin industrie

Silvergate wil haar dienstenpalet aan institutionele klanten nog gaan uitbreiden zoals het verstrekken van leningen. Bitcoin dient dan als onderpand voor de lening.

Uit het onderstaande overzicht blijkt dat ze al bijna 900 klanten bedienen in de digitale asset industrie.

Deze Amerikaanse bank verwerkte al $100 miljard voor de Bitcoin industrie

Tether-alternatief?

Silvergate lijkt met haar propositie een gat in de markt te hebben gevonden. De rest van de markt gebruikt namelijk Tether USDT om aan haar stablecoins te komen.De voorraad USDT in de markt heeft de 15 miljard dollar overschreden.

Echter, het gereguleerde segment in de VS, een belangrijke markt voor cryptocurrency’s, kiest voor deze oplossing. Met name institutionele partijen willen zo min mogelijk risico lopen als het aankomt op cryptovaluta.

Lees meer over:

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...