Betalingsgiganten Visa en Mastercard hervatten diensten voor Binance

5864 totale weergaven

Na een periode van onzekerheid en regelgevend toezicht kunnen gebruikers van Binance nu weer cryptocurrencies kopen met Visa en Mastercard.

De ommekeer van Visa en Mastercard

In augustus 2023 schortten Visa en Mastercard hun diensten met Binance op vanwege juridische uitdagingen. Deze uitdagingen omvatten aanklachten van de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) en de Commodity Futures Trading Commission (CFTC). Beide bedrijven moesten potentiële inkomsten afwegen tegen het risico van juridische kosten en reputatieschade.

In een recente verklaring bevestigde een woordvoerder van Binance echter dat Mastercard, na een grondige evaluatie van de verbeterde controles en processen van Binance, heeft besloten om de Binance-gerelateerde aankopen te hervatten. “We kijken ernaar uit om op een later tijdstip ondersteuning toe te voegen voor andere producten, zoals geldopnames,” voegden ze eraan toe.

Hernieuwde samenwerking

Dankzij de samenwerking van Binance met Visa en Mastercard kunnen gebruikers cryptocurrency-aankopen doen via bankoverschrijvingen, waardoor transacties soepel verlopen. De opnieuw ingeschakelde diensten omvatten een maximale eenmalige aankooplimiet van maximaal 5.000 euro (ongeveer $5.440) voor transacties in euro’s en maximaal $20.000 voor aankopen in USD.

Deze stap maakt deel uit van de inspanningen van Binance om haar diensten te handhaven en te verbeteren ondanks de kritische blik van de regelgevende instanties. De exchange werd eerder geconfronteerd met grote uitdagingen, waaronder de opschorting van stortingen en opnames in euro’s vanwege de beëindiging van de ondersteuning van betalingsverwerker Paysafe in 2023.

Impact op de cryptomarkt

De hervatting van deze diensten is een positief signaal voor de cryptomarkt, wat wijst op een terugkeer naar de bullmarkt. Met betalingsgiganten zoals Visa en Mastercard weer aan boord, verbetert het sentiment rond cryptocurrencies. Deze hernieuwde steun zal naar verwachting de groei en stabiliteit van de markt versterken, en meer investeerders en gebruikers aantrekken.

Vooruitblik

Ondanks de voortdurende uitdagingen op het gebied van regelgeving, blijft Binance zich aanpassen en ontwikkelen. De herinvoering van de Visa en Mastercard diensten is een bewijs van de toewijding van de exchange om handige opties voor haar gebruikers te bieden. Naarmate de cryptomarkt weer aantrekt, kunnen de proactieve maatregelen van Binance de weg vrijmaken voor verdere ontwikkelingen en een grotere adoptie van digitale valuta.

Samenvatting

De terugkeer van Visa en Mastercard diensten op Binance markeert een belangrijke mijlpaal in de weg die de exchange heeft afgelegd om hindernissen op het gebied van regelgeving te overwinnen. Het onderstreept ook de veerkracht en het aanpassingsvermogen van de cryptomarkt. Nu deze betalingsgiganten zich weer met de sector gaan bezighouden, ziet het pad naar bredere acceptatie en integratie van cryptocurrencies er veelbelovend uit.

Lees meer over:

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....