Beursgenoteerde bitcoin miner is niet bang voor halving en blijft investeren

bitcoin mine

De beursgenoteerde bitcoin miner Marathon Digital is van plan om zijn hashrate in 2024 te verdubbelen. Waar ze eerder dit jaar nog mikten op een hashrate van 35-37 exahash per seconde als target, willen ze nu uitkomen op 50 exahash per seconde voor het einde van dit jaar.

Wat dat betreft lijkt het erop dat bitcoin miners zich niet laten bangmaken door de halving, die op dit moment toch voor een fikse omzetdaling zorgt.

Marathon Digital wil hashrate verdubbelen

“Gezien de capaciteit die we nu tot onze beschikking hebben na de recente overnames en de hoeveelheid hashrate […] geloven we nu dat het mogelijk is voor ons om de hashrate van Marathon Digital in 2024 te verdubbelen”, zo vertelde Marathon CEO Fred Thiel.

Om die doelen te bereiken hoeft Marathon Digital geen extra kapitaal op te halen volgens de CEO. Dat zijn berichten die we niet kennen van de mining-industrie uit 2021.

Destijds namen partijen extreme risico’s om extra hashrate binnen te halen, wat uiteindelijk resulteerde in het omvallen van veel bitcoin miners.

Tijdens de bullmarkt van 2021 werd ook al druk gespeculeerd over een bitcoin koers van 100.000 dollar, maar die kwam er niet. Veel miners hadden daar met hun bedrijfsvoering wel op gerekend, waardoor zij in de problemen kwamen.

De grootste beursgenoteerde bitcoin miner

Marathon Digital is op dit moment de grootste beursgenoteerde bitcoin miner met een hashrate van 24,7 EH/s. De nummers twee en drie zijn Core Scientific en Riot Platforms, die het podium vullen met hashrates van 16,9 EH/s en 12,4 EH/s.

Het aandeel van Marathon Digital daalde gisteren op de reguliere handelsdag met 0,42 procent, maar wist in de na-handel met 4,47 procent te stijgen door deze positieve aankondiging.

Sinds de halving is het aandeel van Marathon Digital met 15 procent gestegen, wat op zich bijzonder is. Veel mensen hadden immers ingezet op dalingen voor de bitcoin miners, omdat de halving de omzet halveert.

Het punt is dat veel mensen waarschijnlijk al hadden verkocht om daarop te anticiperen, waardoor de aandelen bijna alleen maar konden stijgen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....