Biden benoemt officieel Gensler als voorzitter SEC, goed nieuws voor Bitcoin

828 totale weergaven

De aankomende Amerikaanse president Joe Biden heeft een pion naar voren geschoven voor de functie als voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC). Het gaat om Gary Gensler, een keuze die voor bitcoin (BTC) als asset goed kan uitpakken.

Vandaag is de voorzitter officieel benoemd door de nieuwe regering onder Biden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Nieuwe voorzitter SEC

Gensler was de voormalige voorzitter van de CFTC, de toezichthouder op de derivatenmarkt. Hij gaat onder de Biden regering werken aan een transitieplan voor toezicht op de financiële sector.

Gensler was van 2009 tot 2014 – ten tijde van president Obama – voorzitter van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) en bekijkt bitcoin dus door een hele andere bril dan een doorsnee adviseur.

Volgens persbureau Reuters kan de aankondiging binnen enkele dagen volgen. Hij staat niet perse bekend als liefhebber van cryptocurrency’s, maar toch lijkt er hoop te zijn voor bitcoin. Wat weten we over Gensler?

Ten eerste is noemde hij Satoshi’s uitvinding (en daarmee dus bitcoin) intrigerend. Deze insteek is hoopvol.

Jake Chervinsky, een bekende crypto-advocaat, laat weten dat Gensler écht begrijpt hoe bitcoin en andere cryptovaluta in elkaar steken.

In 2018 gaf hij al te kennen dat (de token) XRP wat hem betreft een security was. Tot slot zou hij vinden dat ”bitcoin het financiële systeem verbetert.”

Technologische ontwikkelingen

Gensler studeerde aan de MIT Sloan Business School en was ook voormalig financieel directeur van de presidentiële campagne van Hillary Clinton. Eerder liet hij al weten dat de ’technologie’ een van de onderliggende betalingsproblemen is in de Verenigde Staten.

Hij sprak zich niet onwelwillend uit over de Diem, het project van Facebook dat voorheen nog Libra heette.

Als Gensler genomineerd en ook bevestigd is, zal hij aan het roer komen te staan van het orgaan dat veel te zeggen heeft over regelgeving van de Bitcoin industrie.

Zijn eerste taak zal waarschijnlijk zijn om duidelijkheid te geven over een exchange traded fund (ETF). VanEck diende hier vlak voor de jaarwisseling voor de derde keer een verzoek in.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCSEC