Bijzonder moment: $15,3 miljard aan Bitcoin transacties in één block

Bijzonder moment: $15,3 miljard aan Bitcoin transacties in één block

Gisteren verwerkte het Bitcoin netwerk een bijzonder block. Het betrof een block met een transactievolume van $15,3 miljard.

Bitcoin block

Omdat je de Bitcoin blockchain openbaar en transparant kunt downloaden en analyseren, werd deze opmerkelijke situatie al snel opgemerkt. Het ging om block 692.828 en het zat vol met transacties die samen 400,526 BTC waard waren. Dat is maar liefst 2,15% van álle bitcoin die in omloop is gebracht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op Twitter maakt een bot melding van ieder block dat miners aan de blockchain toevoegen. Hieronder zie je enkele details.

Details van 'duur' block

De totale transactiekosten voor het block was 0,32 BTC. Dat is dus 0.00008% van de waarde die is verstuurd. Het ging om een block van 1,43 MB. Door SegWit kan een block (optioneel) groter worden dan 1 MB, de grens die altijd wordt aangehouden als blockgrootte. In totaal zaten er 3.273 transacties in.

Van de bijna zesduizend inputs werden er bijna elfduizend nieuwe outputs gemaakt. De som van de UTXO's was dus goed voor iets meer dan 400.000 BTC. Met de huidige marktwaarde komt dat neer op $15,3 miljard!

Als je zelf een node draait, kun je alle informatie uit het block terugvinden en zelf verifiëren. Als je géén node draait, kun je de informatie uitlezen uit de verschillende blockchain-explorers. Zo kun je zien dat Poolin de mining pool was die het block valideerde, en dat de gemiddelde grootte van de transacties in dit block neer kwam op 122 BTC, wat iets meer dan $4,5 miljoen is.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin Blockchain

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties