Binance rolt Bitcoin pinpas uit voor Nederland en rest van Europa

Binance komt met een pinpas waarmee je met Bitcoin (BTC) kunt afrekenen. Je kunt ermee terecht op 60 miljoen locaties in Europa via het netwerk van creditcardmaatschappij Visa.

Ook in Nederland behoort tot de scope, zo is uit het persbericht op te maken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Binance pinpas

Hoe werkt een dergelijke debit card? Je zet een beetje Bitcoin op deze kaart en aan de kassa kun je draadloos afrekenen zoals je ook met een normale pas gewend bent.

Onder de motorkap vindt een conversie plaats van de Bitcoin spotprijs in euro. De winkelier of webshophouder ontvangt uiteindelijk gewoon zijn euro’s.

Binance gaat in haar interface een onderscheid maken tussen een Card Wallet account en Spot Wallet account. Ze lichten het als volgt toe:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Met deze betaalkaart reken je af met cryptocurrency’s. De balans van de kaart is gelinkt aan de Card Wallet en deze is aan te vullen met je Spot Wallet.”[/penci_blockquote]

Swipe

Binance doet de uitgifte van de debit cards niet zelf, maar regelt het via dochterbedrijf Swipe. Afgelopen juli opgeslokt door het cryptobedrijf.

Swipe is partner van het VISA netwerk, waardoor hun netwerk voor Binance opengesteld is. De kaart is ook te linken aan Google Pay en Samsung Pay, maar nog niet aan Apple Pay.

Binance schermt bij de aankondiging met een aantal voordeeltjes zoals 0% transactiekosten en cash backs via hun native token Binance Coin.

Met circa 25 miljoen klanten beheert Binance de meeste accounts. Met het handelspaar Bitcoin-Tether (BTC-USDT) zijn ze in het bezit van het meest liquide handelspaar van de markt.

Bitcoin

Bitcoin is bedoeld als betaalmiddel zonder tussenpersonen zoals een bank of overheid, maar er zijn nog weinig bedrijven die Bitcoin accepteren.

Een pinpas kan een tussenoplossing zijn voor meer adoptie, hoewel de bedrijven uiteindelijk euro accepteren.

Er zijn ook uitzonderingen. MicroStrategy kocht deze week nog eens 175 miljoen dollar aan verse Bitcoin. Dat komt bovenop de initiële investering van 250 miljoen dollar die de beursgenoteerde onderneming deed.

Lees meer over:
BinanceBitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...