Met Bitcoin afrekenen aan de kassa? Binance lanceert pinpas voor Europa

824 totale weergaven

Binance komt met een fysieke betaalpas waarmee je met Bitcoin (BTC) kunt afrekenen aan de kassa. Volgens de exchange zijn er al 60 miljoen winkels en webshops aangesloten op het betaalnetwerk.

Ook Nederlanders kunnen vanaf augustus de pas aanvragen. Gaat de exchange hiermee de concurrentie aan met de creditcardmaatschappijen?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin betaalpas

Binance geldt als één van de grootste Bitcoin exchanges in de wereld met ruim 20 miljoen klanten wereldwijd. Ze kondigen een betaalpas aan die wordt uitgerold in Europa en het Verenigd Koninkrijk.

Klanten kunnen hun balans bij Binance gebruiken om af te rekenen met BTC of andere cryptovaluta. Fysiek of online.

Maar Binance is afhankelijk van andere partijen om deze uitrol mogelijk te maken.

Zo heeft het onlangs Swipe gekocht voor een onbekend bedrag. Dat is een partij die fysieke pasjes en apps uitgeeft om mee te betalen. Swipe werkt op hun beurt weer samen met Contis, een partner binnen het VISA-netwerk.

Dus binnen deze betaalketen betaalt een pashouder met Bitcoin, maar de winkelier ontvangt uiteindelijk de euro, dollar of pond. Ook – vanwege de vele tussenschakels – zijn er commissies aan verbonden aan deze dienst.

Binance ziet in pasjes een gat in de markt om de early en late majority aan de cryptovaluta te krijgen. In maart zei CEO Changpeng ‘CZ’ Zhao het volgende erover op Twitter.

Uitrol

De cryptobeurs, die ook een creditcard uitgeeft samen met VISA, gaat vanaf augustus starten met de uitgifte. De dekking is in een groot aantal Europese landen, waaronder Nederland en iets later het Verenigd Koninkrijk, aldus het persbericht.

Naast Bitcoin ondersteunt de kaart onder meer haar eigen stablecoin Binance USD en Binance Coin. Stel dat je een cash back actie hebt van een winkel, dan wordt deze in Bitcoin teruggestort.

Zoals gezegd werkt Swipe samen met Contis Financial Services Ltd, de leverancier van de VISA kaarten. Contis is gereguleerd via de Financial Conduct Authority in het Verenigd Koninkrijk.

Swipe heeft ook apps voor iPhone en Android telefoons die gekoppeld zijn aan de kaart. Draadloos afrekenen met je telefoon aan de kassa is dus geïntegreerd.

Commissies

Kortom, Binance wil de drempel om te betalen met Bitcoin zo laag mogelijk maken. Hou wel rekening met commissies.

Zo rekent Swipe voor elke transactie minstens een vergoeding van 1,5% van het aankoopbedrag. Ook als je eerst euro moet omwisselen in bijvoorbeeld pond of Zwitserse frank zijn er kosten aan verbonden.

De winkeliers zelf ontvangen namelijk gewoon euro, dollar of pond bij elke aankoop. Het is nog altijd goedkoper om onderling elkaar Bitcoin te versturen. Elke transactie vanaf 1 sat per byte is mogelijk op het bitcoin netwerk.

Lees meer over:
BinanceBitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...